Připravená na velkou výzvu. Návrat to ale bude složitější, upozorňuje bývalá světová jednička

- Jan Vojkůvka

Leden přinese několik velkých comebacků hvězdných tenistek, mezi nimiž tak trochu vyčnívá bývalá světová jednička Angelique Kerberová. Němka se rozhodla k návratu po roce a půl bez tenisu ve 35 letech. Moc dobře přitom ví, že tento návrat bude pro ni obrovskou výzvou.

Bývalá první hráčka světa se chystá na svou první akci po návratu na United Cupu, kde bude reprezentovat Německo. Jak poodhalila, její předsezónní příprava probíhá podle plánu a nemůže se dočkat prvního zápasu. Jedním dechem ale dodává, že až na kurtu se teprve pozná, na jaké úrovni její tenis skutečně je.

„Cítím se připravená. Trénink zatím šel podle plánu a očekávání před začátkem sezony v Austrálii se zvyšuje,“ uvedla Kerberová, která naposledy hrála ve Wimbledonu v roce 2022. Posléze kvůli těhotenství přerušila kariéru. „Vzhledem k tomu, že od mého posledního zápasu uběhl skoro rok a půl, nedokážu odhadnout, jak na tom ve skutečnosti momentálně jsem,“ připustila.

„Musím být trpělivá. Tréninky se nedají srovnávat se zápasy,“ upozornila Němka. „Výzva to je obrovská, ale to je přesně to, co mě na tom vzrušuje. Chci zase hrát s nejlepšími hráčkami na světě a ukázat fanouškům svůj nejlepší tenis.“

Kerberová, která v březnu přivedla na svět dceru Lianu, si je velmi dobře vědoma toho, že návrat po roce a půl a navíc v jejím věku nebude nic snadného. Přeci jen jí bude v lednu už 36 let. „Tentokrát je to rozhodně jiný druh návratu. Bude to úplně jiný a mnohem složitější úkol. Zahájit návrat po roce a půl na United Cupu a o dva týdny později mít první grandslam je obrovskou výzvou,“ dodala trojnásobná grandslamová šampionka.