Jako Barbie? Martincová představila kolekci pro Australian Open

- Radek Štohl

Potřetí v řadě bude chtít startovat v hlavní soutěži Australian Open. Do boje o prestižní místenku prvního grandslamu sezony vstoupí Tereza Martincová v novém outfitu, který na oficiálních sociálních sítích představila těsně před vánočními svátky.

Devětadvacetiletá tenistka půjde do nové sezony s jasnými cíli – zůstat co nejdéle zdravá a znovu se vyšvihnout do elitní stovky. Na konci letošního kalendářního roku se nachází až na 155. místě žebříčku dvouhry.

Bývalá 40. singlistka světa musela v uplynulé sezoně skrečovat hned tři zápasy, zdravotní patálie jí zabránily v konzistentnějších výkonech. Ačkoliv dosáhla na jedno semifinále a dvě čtvrtfinále na turnajích kategorie WTA a na jedno finále podniku kategorie ITF, tak spadla do poloviny druhé stovky žebříčku.

O návrat mezi elitu se bude pokoušet už od začátku ročníku 2024. Na rodačku z Prahu mimo jiné čeká kvalifikace Australian Open, která začíná druhý lednový týden. Do Melbourne pocestuje už podeváté v řadě, po šesti neúspěšných kvalifikacích si v letech 2022 a 2023 jako členka TOP 100 zahrála hlavní soutěž.

O třetí účast v řadě mezi nejlepšími v Austrálii se bude snažit v nové sportovní kolekci, kterou svým fanouškům ukázala ve druhé polovině měsíce.

„Na světě je nová kolekce pro Australian Open 2024. Co si o ní myslíte? Pro mě je to trochu ve stylu Barbie,“ napsala Martincová na sociální sítě s kapkou nadsázky.

Pomůže jí proniknout minimálně do hlavní soutěže? Ta proběhne od 14. do 28. ledna.