Motivace pro comeback? Olympijský debl se Zverevem, řekla bývalá světová jednička

- Jan Vojkůvka

V tenise dosáhla v podstatě všeho, kvůli čemu může považovat svou kariéru za úspěšnou. Přesto německá tenistka Angelique Kerberová ještě neřekla poslední slovo a spřádá plány na velkolepý návrat. Bývalá světová jednička, která přerušila kariéru v létě 2022 kvůli těhotenství, touží po olympijském zlatu. Kvůli tomu hodlá spojit síly se svým krajanem Alexanderem Zverevem.

Trojnásobná grandslamová šampionka už ve své sbírce cenný kov z olympijských her má. V roce 2016 v brazilském Riu získala stříbrnou medaili, když se probila do finále, v němž ale nečekaně padla s Portoričankou Monicou Puigovou.

Právě blížící se olympijské hry v Paříži jsou největší motivací pro její návrat, přestože by si ve 35 letech mohla užívat plodů své předchozí kariéry a žít poklidný rodinný život se svou maličkou dcerkou Lianou, kterou porodila v únoru tohoto roku.

Zkušená Němka, která si jen tenisem vydělala bezmála 32 milionů dolarů, chce úspěchu v Paříži podrobit vše. Ráda by dokonce přemluvila ke spolupráci olympijského vítěze z Tokia Alexandera Zvereva, s nímž by si chtěla zahrát smíšenou čtyřhru.

„Až se potkáme v Austrálii, rozhodně o tom budeme mluvit,“ uvedla v rozhovoru pro deník Bild. „Byla bych šťastná, kdyby se to povedlo! Olympijské hry v Paříži jsou vrchol a hrát za Německo je vždy velká čest,“ řekla Kerberová, která se k tenisu vrátí už v lednu na turnajích v Austrálii.

Kerberová rovněž přiznala, že jejím velkým snem je nést německou vlajku při slavnostním zahájení olympijských her. „Při zahajovacím ceremoniálu mi vždy naskočí husí kůže, proto jsem se ho zúčastnila v Londýně i Riu. Vždy jsem moc ráda, když to mohu zažít. A být vlajkonoškou by bylo nepopsatelné. Každý sportovec by se cítil hrdě, kdyby to mohl dělat. Je to i můj sen,“ zářila při představě, že vede na olympijský stadion celou německou výpravu.

Ještě než začne přemýšlet o možném olympijském úspěchu, čeká ji spousta práce. Musí se dostat do herního tempa a také nastoupit ke kvalifikaci BJK Cupu, aby splnila požadavky pro start na olympiádě. Věří však, že její comeback může být úspěšný. Inspiraci si totiž bere od jiných úspěšných maminek v branži.

„Každý musí najít způsob, jak se dostat do rytmu, ale Caroline Wozniacká a Elina Svitolinová hrály po svém návratu skvěle. To bylo působivé,“ upozornila Kerberová. „Těším se i na to, že si budu muset najít vlastní cestu. To bude největší výzva a bez trpělivosti to nepůjde,“ dodala.