Bývalá světová jednička se vrátí už v lednu!

- Radek Štohl

Angelique Kerberová se do tenisového kolotoče vrátí hned v lednu! Někdejší světová jednička ve dvouhře bude po mateřské dovolené nejprve hrát za Německo na United Cupu, od 8. ledna se zúčastní turnaje kategorie WTA 500 v Adelaide.

Pětatřicetiletá tenistka se na okruhu naposledy představila loni v červenci, kdy dohrála ve třetím kole Wimbledonu. Od té doby si nezahrála jediný soutěžní zápas, na konci letošního února přivedla na svět dceru.

Na tenis ovšem nechtěla zanevřít, naopak si přála se vrátit co nejdříve. Stane se tak pouhých deset měsíců po porodu, na přelomu prosince a ledna v Perthu si zahraje na United Cupu. Svůj obnovený debut bude mít proti Italce Jasmine Paoliniové.

Hned po skončení turnaje smíšených družstev nastoupí na WTA 500 v Adelaide, kde se rovněž představí další špičkové tenistky, včetně Jeleny Rybakinové nebo Caroline Garciaové.

„Tenisové maminky se umí vrátit a navíc i vyhrávat velké turnaje. Hodně mě inspirovaly. Věřím, že budu jedna z nich,“ přeje si Kerberová, která má z poslední doby na mysli Serenu Williamsovou, Viktorii Azarenkovou nebo dříve Kim Clijstersovou.

V lednu 36letá Angelique Kerberová je bývalou světovou jedničkou, na kontě má tři singlové triumfy z grandslamu. Před téměř osmi lety uspěla na Australian Open. V kariéře dosáhla na olympijské stříbro i finále Turnaje mistryň.