Turnaj mistrů: Medveděv uspěl v bitvě šampionů, Alcaraz slaví první výhru

- Redakce

Tenisový Turnaj mistrů měl ve středu na programu čtvrtý hrací den a v pořadí druhou rundu zápasů Červené skupiny. Carlos Alcaraz si zachoval naději na postup do semifinále, když porazil ve dvou setech Andreje Rubljova. Pro Španěla se jedná o premiérovou výhru na ATP Finals. Daniil Medveděv přehrál ve večerním duelu dvojnásobného turnajového vítěze z let 2018 a 2021 Alexandera Zvereva ve dvou setech. Šampion akce z roku 2020 Medveděv si tím zajistil postup do semifinále.

Medveděv si poradil se Zverevem a postoupil do semifinále
Daniil Medveděv zůstává na letošním Turnaji mistrů v Turíně neporažen. Třetí hráč žebříčku zvládl i druhé utkání v základní skupině, když ve středu večer udolal svého tradičního soupeře Alexandera Zvereva (7.) po hodině a 45 minutách 7:6(7) a 6:4.

Medveděv vstoupil do zápasu brejkem a posléze vedl 3:1, Zverev ale náskok soupeře vymazal a vynutil si tiebreak. V něm si německý tenista vypracoval dokonce dva setboly, ty ale nevyužil. Naopak Medveděv ukončil sadu hned na první pokus. Ve druhém dějství si tenisté drželi podání až do desátého gemu, kdy sedmadvacetiletý Medveděv uspěl na returnu a duel tím uzavřel.

Svou bilanci proti o rok mladšímu Zverevovi tak vylepšil na 11 výher z 18 vzájemných soubojů. Medveděv si touto výhrou zajistil postup ze skupiny do semifinále.

Alcaraz má první výhru na Turnaji mistrů
Španělský debutant Carlos Alcaraz (2.) porazil na Turnaji mistrů v Turíně 7:5 a 6:2 Andreje Rubljova (5.) z Ruska, a zaznamenal tak na akci pro osm nejlepších tenistů sezony premiérové kariérní vítězství.

Duel byl vyrovnaný do stavu 5:5. Poté se Alcaraz zmocnil prvního brejku a do druhého setu vstoupil dalším. Rozhozeného Rubljova, jenž v utkání vzteky zničil raketu a pochroumal si v afektu koleno, dorazil v závěru třemi čistými hrami v řadě.

Po prvním podání ztratil Alcaraz za celé střetnutí jen dvě výměny, a oživil tak své šance na postup do semifinále. V závěrečném vystoupení v rámci Červené skupiny vyzve dalšího Rusa Daniila Medveděva (3.).

Program 4. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Červená skupina

Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Andrej Rubljov (5.) 7:5, 6:2
Daniil Medveděv (3.) – Alexander Zverev (GER, 8.) 7:6(7), 6:4

Červená skupina
Bopanna (IND), Ebden (AUS) – Hijikata, Kubler (oba AUS) 6:4, 6:4
Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) – Ram (USA), Salisbury (GBR) 3:6, 6:3, 7:10