Turnaj mistrů: Alcaraz při svém debutu padl se Zverevem, Medveděv na úvod nezaváhal

- Redakce

Druhý hrací den Turnaje mistrů v Turíně přinesl úvodní boje v Červené skupině. Španělský debutant Carlos Alcaraz v odpolední části padl ve třech setech s dvojnásobným vítězem akce Alexanderem Zverevem z Německa. Večerní duel byl ve znamení ruského derby, ve kterém šampion turnaje z roku 2020 Daniil Medveděv vyzrál ve dvou setech na Andreje Rubljova.

Přes dvě a půl hodiny trvalo v Turíně první utkání Červené skupiny, ve které si připsal vítězství německý tenista Alexander Zverev. Světová osmička udolala ve velké bitvě debutujícího Carlose Alcaraze po obratu 6:7(3), 6:3, 6:4.

Zverev měl solidně rozehraný už první set, v němž vedl 3:1, o výhodu brejku ovšem v šesté hře přišel. Rozhodnout musel následně až tiebreak, ve kterém Alcaraz vyhrál 7:3 a ujal se vedení 1:0 na sety.

Od té chvíle ovšem dvorci vládl Zverev. Druhé dějství rozhodl brejkem ve druhém gemu a třetí set pak brejkem v páté hře. Své servisy si dokázal Němec spolehlivě držet, byť čelil ve druhém a třetím setu dohromady třem brejkbolům. Alcarazovi však úspěch na returnu nepovolil a ukořistil první vítězství na letošním Turnaji mistrů.

Medveděv dominoval v derby
Daniil Medveděv (3.) vstoupil do letošního Turnaje mistrů hladkou výhrou 6:4 a 6:2 nad svým krajanem Andrejem Rubljovem (5.). Sedmadvacetiletý Rus předvedl v Turíně skvělý výkon, když trefil 24 vítězných míčů a pouhých šest nevynucených chyb, zároveň odvrátil všech sedm brejkbolů soupeře.

O výsledku první sady rozhodl jediný brejk ze sedmé hry. Ve druhém dějství uspěl Medveděv na returnu v prvním a pátém gemu. Svého krajana porazil už poosmé z celkových deseti vzájemných střetnutí a oplatil mu těsnou porážku z loňského ročníku ATP Finals.

Program 2. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Červená skupina
Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Alexander Zverev (GER, 8.) 7:6(3), 3:6, 4:6
Daniil Medveděv (3.) – Andrej Rubljov (5.) 6:4, 6:2

Červená skupina
Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) – Hijikata, Kubler (oba AUS) 6:3, 6:4
Bopanna (IND), Ebden (AUS) – Ram (USA), Salisbury (GBR) 3:6, 4:6