Terminátor Siniaková: Kdokoliv z nás nastoupí, může proti USA uspět. Jak vzpomíná na památné finále?

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE SEVILLY – Málokterá hráčka se může pyšnit tím, že v Poháru Billie Jean Kingové porazila Coco Gauffovou či Sofii Keninovou. Sedmadvacetiletá Kateřina Siniaková na Američanky jednoduše umí, což může prokázat už v pátečním zápase, který rozhodne o jediném postupujícím ze skupiny. A rodačka z Hradce Králové ujistila, že i přes náročnou cestu z mexického Cancúnu bude stoprocentně připravena českému týmu vypomoct.

Katko, jak se cítíte po úterním zápase? Dolehla na vás únava z náročné cesty?
Nebylo to jednoduché, ale musím říct, že se cítím dobře. Po zápase jsem byla dost zničená, cítila jsem záda. Ale vyspala jsem se a ráno bylo vše v pořádku. Nicméně bych to nerada zakřikla.

Už dříve pro vás spoluhráčky vymyslely přezdívku „Terminátor“…
Letos jsem to ještě neslyšela. (smích) Jsem ráda, že to takhle holky vnímají. Určitě mám výhodu, že mi přelety a časové posuny nedělají problém. Je to velké štěstí. Česko vždy ráda reprezentuji a jsem nadšená, že tu mohu být. A že jsem zdravá a mohu být ten Terminátor. (smích)

Podařilo se vám spravit si spánkový režim?
Ani ne. Chodím pozdě spávat, takže je výhoda, když hrajeme večer. Kdybychom hrály v 10, bylo by to pro mě složitější. Ale abych měla být upřímná, není to úplně časovým posunem. Takhle mám spánkový režim nastavený normálně.

V pátek zabojujete proti USA o postup ze skupiny. Nevyzpytatelný soupeř, že?
Je to velká země, mají z čeho vybírat. Ale i naše sestava je silná. Kdokoliv z nás nastoupí, může uspět. Záleží samozřejmě na tom, jak se bude celá série vyvíjet.

Větší expertku na zápasy proti Američankám v Česku nenajdeme. Vyhrála jste v Poháru Billie Jean Kingové proti USA čtyři singly z pěti. Na jaký z nich nejraději vzpomínáte?
Jednoznačně na finálový zápas v roce 2018 proti Sofii Keninové. Celkově to byl pro mě nezapomenutelný zážitek, utkání bylo nahoru, dolů. Odvracela jsem mečboly. A před celou halou zajistit Česku vítězství je něco nezapomenutelného.

Právě Keninová se po vleklém zranění postupně prodírá žebříčkem. Jak její postup sledujete?
Je to určitě skvělá hráčka a velká bojovnice. Zdravotní problémy jsou nepříjemné a myslím si, že naskočit zpátky na okruh není nic jednoduchého. Ještě s tím, že všechny holky jsou těsně u sebe, může vyhrát kterákoliv z nich.

Vloni jste zase přehrála Coco Gauffovou, vítězku letošního US Open…
Bylo to fantastické zakončení sezony a byla jsem opravdu moc ráda, že se mi to takhle povedlo. Ani jsem tehdy nečekala, že budu hrát singla. A nakonec se to krásně sešlo. Na to se mi vzpomíná moc dobře.

Ve čtvrtek večer hrály Američanky se Švýcarkami. Může jim chybět odpočinek?
Může. Ale kdo nastoupil včera, nemusí nastoupit dnes. Nebude to pro ně jednoduché, nemají s námi zrovna nejlepší bilanci. Mají co dokazovat.


Galerie