Debut jako hrom! Mám přezdívku tichý zabiják, prozradila po vítězství Nosková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE SEVILLY – Poměrně překvapivý tah Petra Pály přinesl úspěch. Český kapitán do úvodního utkání finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové vyslal dvě debutantky – Lindu Noskovou a Marii Bouzkovou. A první zmíněná se blýskla skvělým obratem, když Švýcarku Céline Naefovou porazila i přes fakt, že v závěrečné sadě prohrávala už 1:4. „Věděla jsem, že je stále možné zápas otočit. Jsem teď trochu unavená, bylo to první utkání po dlouhé době. Ale po vítězství je na tom člověk vždy psychicky dobře,“ hodnotila česká tenistka.

Pár měsíců zpátky by jen málokdo očekával, že zápas mezi Českem a Švýcarskem na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové otevřou dvě náctileté tenistky. Nicméně Linda Nosková ve vyrovnaném souboji uspěla a přinesla do svého týmu důležitý bod, když v souboji dravého mládí udolala Céline Naefovou po setech 7:6(2), 4:6 a 6:4.

Pro obě tenistky se jednalo o premiéru v nejprestižnější týmové soutěži. O něco lépe se s novou výzvou poprala Nosková, která prokázala na kurtu své zkušenosti z velkých utkání. „Byla jsem trochu nervózní, to je jasný. Hlavně před zápasem. Ale tým mě vyprovodil na kurt hezkým pokřikem a po pár gamech ze mě nervozita spadla. Já vlastně nikdy nemám trému moc dlouho,“ nechala se slyšet přerovská rodačka, jež například po boku Lucie Hradecké porazila na zaplněném stadionu Arthura Ashe sestry Williamsovy.

Osmnáctiletou Češku podporovaly z lavičky hvězdné spoluhráčky v čele se singlovými grandslamovými vítězkami Markétou Vondroušovou a Barborou Krejčíkovou. „Musím říct, že jsem je ani neslyšela,“ usmála se. „Byl to pro mě takový normální singlový zápas. Ale jak skončil, bylo hezké si se všemi oporami plácnout,“ dodala spokojeně.

V utkání proti Naefové nastala i poměrně neobvyklá situace, když gem před tiebreakem vypadla výsledková tabule. „Při setbolu pak ani jedna z nás nevěděla, že už set skončil. Ještě, že jsem tam měla hned tři lidi, kteří mi ukazovali, že bych si měla jít sednout. Myslím, že jinak bychom obě hrály ještě dál,“ pobavila na pozápasové tiskové konferenci.

Stejně tak přestalo fungovat i jestřábí oko, bez kterého se musely obě hráčky obejít až do začátku třetí sady. „U jednoho jejího servisu jsem si myslela, že byl mimo. Ale nebyl to důležitý stav, takže v pohodě,“ okomentovala situaci Nosková.

Ta se nyní může těšit na zasloužený odpočinek. Jeho součástí bude jistojistě i karetní hra Uno, která patří na každém srazu českého týmu k nejoblíbenějším volnočasovým aktivitám. „Jde mi docela dobře. Mám přezdívku tichý zabiják,“ prozradila na závěr vítězka juniorského Roland Garros.

Pohár Billie Jean Kingové

Základní skupina A, Sevilla (ESP, tvrdý povrch – hala)
Céline Naefová (139.) – LINDA NOSKOVÁ (41.) 6:7(2), 6:4, 4:6