Ceny na US Open? Pivo nelidsky drahé, voda za 140 Kč. Alespoň kečup je zadarmo

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Vyrazit si jako fanoušek na grandslam rozhodně není levná záležitost, vždyť už vstupenky na úvodní kola US Open se pohybují v řádu stovek dolarů. A co by to bylo za sportovní událost, kdyby se na ní neprodávalo široké spektrum občerstvení. Ve Flushing Meadows se s rozmanitostí jídla či pití rozhodně nešetří, stejně tak toho ale příliš neušetříte ani vy, pokud se odhodláte místní nabídky využít.

Pivo a párek, toť základ každého sportovního klání v Česku. Přestože inflace v posledních letech u nás značně pokročila, tuzemské ceny občerstvení stále nemohou těm na US Open konkurovat. Obzvlášť to při své návštěvě pocítíte u nápojů, podobné cenovky by se možná bály nastavit i restaurace na Staroměstském náměstí.

Nejlevnějším nealkoholickým nápojem na US Open je pochopitelně voda. A cena? Půllitr pořídíte za šest dolarů, přibližně 140 Kč. Limonády se svou cenou zase tolik neliší, za ně si připlatíte zhruba 30 Kč.

Na své si přijdou i milovníci kávy. Pokud tedy přivřou obě oči, neboť espresso či cappuccino se na americkém grandslamu prodává Cold brew v plechovce. Za ně si prodejci účtují 180 Kč.

Přesuneme se k alkoholickým nápojům. Varujeme všechny Čechy, že obzvlášť u cenovky piva by se jim mohla zatočit hlava. Monopolem v areálu Národního tenisového centra totiž disponuje společnost Heineken, jejíž zlatavý mok seženete za 15 dolarů, tedy 340 Kč.

Opomenout nesmíme ani koktejly, které patří ke zdejšímu nejpopulárnějšímu sortimentu. „Signature drink“ US Open je Honey Deuce, jenž obsahuje vodku, malinový likér, limonádu a meloun ve tvaru tenisového míčku. Stojí 22 dolarů, tedy 500 Kč.

V blízkosti tenisových kurtů se nachází celé množství bister, která nabízejí nepřeberné množství dobrot. Zažehnat hlad můžete cheeseburgerem, Fish & Chips, všemožnými saláty či sendviči. Ceny jsou různorodé, nicméně počítejte s tím, že pod 300 Kč se příliš nenasytíte.

Potěšit vás může alespoň fakt, že kečupu a hořčice si můžete v přilehlém stánku „načepovat“, kolik jen hrdlo ráčí. A to zadarmo.


Galerie