Návraty bývalých světových jedniček! Obě cílí na Austrálii

- Jan Vojkůvka

V lednu příštího roku by mohlo dojít ke dvěma velkým comebackům bývalých světových jedniček a tenisových maminek. Řeč je o Němce Angelique Kerberové a Japonce Naomi Ósakaové, které přerušily své kariéry kvůli mateřství.

Pětatřicetiletá Kerberová, která během kariéry vybojovala tři grandslamové tituly, hrála naposledy loni v červenci ve Wimbledonu a letos v únoru porodila dceru. Příliš dlouhou pauzu od tenisu si však vzít nechce.

V současnosti se už připravuje pod vedením svého bývalého kouče Torbena Beltze a věří, že i přes pokročilý věk může mít její návrat nějaký dopad na ženský okruh. Cíle přitom nemá vůbec malé. „Určitě tituly a velké turnaje,“ uvedla německá hráčka. „Vím, že to bude ještě delší a těžší cesta než dřív. Ale taky věřím, že možné je všechno, pokud má člověk odvahu to zkusit,“ dodala.

Vedle Kerberové se příští rok v Austrálii na tenisový okruh vrátí také Japonka Naomi Ósakaová, která bude mít pauzu ještě o něco kratší. Naposledy totiž hrála loni v září na domácím turnaji v Tokiu a v červenci tohoto roku rovněž porodila dceru.

Pětadvacetiletá Ósakaová, která se mezitím věnovala i řadě dalších projektů, především z oblasti investic, by ráda hodila poslední roky, kdy se potýkala s psychickými obtížemi, za hlavu a chtěla by za tímto obdobím udělat tlustou čáru. Její touhou je prostě hrát tenis a když se zadaří, tak třeba přidat na své konto pátou grandslamovou trofej.

„Zatím ale vůbec netuším, jakou úroveň bude mít moje hra,“ usmívala se japonská tenistka.