Šest porážek v řadě stačilo. Rune dal sbohem hvězdnému kouči

- Jan Vojkůvka

Velké herní trápení Holgera Runeho si našlo svou oběť. Talentovaný dánský tenista se rozhodl definitivně ukončit spolupráci s hvězdným trenérem Patrickem Mouratoglouem, který mu pomáhal od loňského podzimu. Jediným koučem v Runeově týmu by tak měl zůstat Lars Christensen.

Rune má za sebou opravdu hrůzostrašné období. Poté, co postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu, nastartoval sérii šesti porážek, čímž dokonce trumfnul obdobně nepovedené období ze začátku minulé sezony. Tehdy prohrál pětkrát v řadě.

Nyní je ovšem situace poněkud odlišná. Dvacetiletý mladík je světovou čtyřkou a v této pozici prohrát šest zápasů v řadě je něco, nad čím je potřeba se zamyslet. Byť je pravdou, že během svého vystoupení na Hopman Cupu onemocněl a do toho jej v Cincinnati začaly trápit bolesti zad.

Porážka v prvním kole US Open se španělským antukářem Carballesem Baenou však Runeho přiměla k razantní změně. Definitivně ukončil spolupráci s Patrickem Mouratoglouem, který v jeho týmu zastával pozici jakéhosi superkouče.

Hlavním Runeovým trenérem totiž byl stále Lars Christensen, který Holgera trénuje od jeho šesti let. V poslední době ale prosakovaly informace, že mezi Christensenem a Mouratoglouem panují velké neshody ohledně tréninku dánského tenisty. Maminka Runeho dokonce jejich konflikt pojmenovala jako střet dvou velkých eg. Sama ale poznamenala, že by byla ráda, kdyby jejího syna nadále trénoval Christensen.

A přesně takový scénář nakonec po US Open vstoupil v platnost. Zatímco Mouratoglou se z týmu Runeho pakuje, Christensen bude nadále hlavním koučem talentovaného Dána.