Perfektní jízda v marihuanovém odéru. Hrát v tom čtyři hodiny? Nic příjemného, věří Bouzková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Ach, ten kurt číslo 17. Dvorec na samém okraji Národního tenisového centra Billie Jean Kingové neblaze proslul marihuanovým zápachem, který se na tenisty žene přímo z přilehlého parku. Zaznamenala to i Marie Bouzková, nicméně velkou hlavu si z této nepříjemnosti nedělala. Naprosto suverénně postoupila do 3. kola US Open a vylepšila si své turnajové maximum.

Marie Bouzková si podmanila utkání 2. kola závěrečného grandslamu sezony, když deklasovala Chorvatku Petru Martičovou za hodinu a 17 minut po setech 6:1 a 6:2. „Myslím, že jsem hrála dobře na returnu. Dobře číst její servis bylo klíčem, protože podává opravdu rychle. Snažila jsem se jí nedovolit, aby se dostala do zápasu. A to se mi podařilo,“ usmívala se pětadvacetiletá sympaťačka.

Česká tenistka na kurtu jednoduše dominovala, a to i díky skvělému pohybu. „Poslední dobou jsem se cítila na nohách lehce, vyběhala jsem toho dnes opravdu hodně. Nohy ale nepoužívám jen na defenzívu, ale také na útok a agresivní hru. To je pro mě nesmírně důležité,“ nechala se slyšet 31. tenistka světového žebříčku.

Utkání mezi Marií Bouzkovou a Petrou Martičovou se uskutečnilo na nechvalně proslulém kurtu číslo 17. Na dvorec se totiž často z přilehlého parku nese marihuanový odér, na který si během letošního ročníku stěžovala například i Maria Sakkariová.

„Taky jsem si toho všimla. (směje se) Ten zápach docela dráždí nos. Představit si, že na tomhle kurtu hraju třeba čtyři hodiny, nemusí být nic příjemného,“ okomentovala podmínky pravoruká tenistka z Prahy, která se v souboji o postup do osmifinále utká s Uns Džábirovou.

Tuniská hvězda se probojovala do 3. kola přes Lindu Noskovou, kterou udolala výsledkem 7:6(7), 4:6 a 6:3. Nicméně zkušenostmi ze zápasu s nejlepší africkou hráčkou současnosti disponuje i Bouzková. Vloni jí podlehla ve čtvrtfinále Wimbledonu po sadách 6:3, 1:6 a 1:6.

„Bude to na jiném povrchu. Uvidíme, jak přistupuje k zápasům na betonu. Její hru si nastudujeme. Vím, že Uns hraje hodně kraťasy, takže na to určitě musím být připravená,“ zmínila se vítězka loňského Livesport Prague Open, jež si postupem do 3. rundy vylepšila turnajové maximum na US Open.

US Open (USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry žen
Petra Martičová (CRO, 37.) – MARIE BOUZKOVÁ (31.) 1:6, 2:6