Trápení pokračuje. Byl to nejhorší výkon v sezoně, smutnila Plíšková po brzkém konci

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Karolína Plíšková naposledy vyhrála dva zápasy v řadě na konci dubna ve Stuttgartu. Od té doby se trápí, nic na tom nezměnilo ani letošní US Open, kde neobhájila svou loňskou čtvrtfinálovou účast. „Byl to špatný výkon, asi nejhorší v této sezoně. Netrefovala jsem čistě údery, ani servis moc nefungoval,“ mrzelo bývalou světovou jedničku.

Od samotného začátku utkání bylo jasné, že Karolína Plíšková není ve své kůži. Dvakrát po sobě ztratila servis, a i když nakonec dokázala v první sadě srovnat krok, více soupeřce cestu za vítězstvím nezkomplikovala.

Francouzce Claře Burelové (62.) podlehla za hodinu a osm minut po setech 4:2, 2:6. „Nesedlo mi to, kurt mi přišel pomalý. K tomu podmínky nebyly zrovna lehké, dost foukalo. Vůbec jsem se do toho nemohla dostat. Naopak soupeřka hrála solidně, ale myslím si, že to bylo spíše o mých chybách,“ okomentovala utkání rodačka z Loun.

Ve Flushing Meadows tak nedokázala obhájit loňskou čtvrtfinálovou účast. Žebříčkem WTA se kvůli tomu propadne až do čtvrté desítky.

„Odehrála jsem tu dva zápasy. Jeden dobrý, jeden špatný. Je to grandslam, každý tady chce hrát nejlepší tenis, což se mi bohužel nepovedlo,“ litovala Plíšková, která do zámoří odcestovala pod novým trenérským vedením.

Saschu Bajina vyměnila za Michala Fraňka. „Říkala jsem si, že by to mohl být po delší době někdo z Česka. Michala znám z naší akademie a trávila jsem s ním čas ve Španělsku, než jsem odletěla do Ameriky. Bez nějakého plánu jsme udělali dobrý tréninkový týden. Přišlo mi to sympatické, tak jsem si říkala, že bych to s ním mohla zkusit,“ popsala.

Přestože česká tenistka v singlu dohrála, stále na US Open figuruje v pavouku čtyřhry. Po boku Chorvatky Donny Vekičové vyzve ve 2. kole nasazené jedenáctky, čínsko-tchajwanský pár Čao-süan Jang, Latisha Čchan.

„Pořád je o co hrát. Debl mě docela baví. Dříve jsem ho hrála trochu více, teď už bohužel tolik energie nemám,“ uvedla Karolína Plíšková, jejímž grandslamovým maximem ve čtyřhře jsou semifinále na Wimbledonu a Australian Open z roku 2016.

US Open (USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (25.) – Clara Burelová (FRA, 62.) 4:6, 2:6