Zradilo ho zdraví. Murray to vzdal pár minut před osmifinále

- Jan Vojkůvka

Britský tenista Andy Murray měl ve čtvrtek možnost zabojovat o postup do čtvrtfinále na Masters v Torontu, kvůli zdravotním problémům se však pár minut před začátkem zápasu s Jannikem Sinnerem odhlásil. Důvodem bylo zranění břišního svalstva, které jej připraví také o Masters v Cincinnati.

Šestatřicetiletý Murray měl možnost postoupit do prvního čtvrtfinále na Masters od roku 2016, kdy prožil poslední sezonu, během které byl zcela zdravý a nepotýkal se s problémy s kyčlemi. Jenže k osmifinálovému souboji se Sinnerem v Torontu nakonec nedošlo.

Poté, co zvládl zápasy s Lorenzem Sonegem a Maxem Purcellem, se začalo ozývat jeho břišní svalstvo. Jen pár minut před zápasem s italským protivníkem přišel Murray na kurt, kde měl za několik okamžiků hrát, a publiku oznámil, že k utkání nemůže nastoupit.

„Je mi to velmi líto, ale nebudu schopný dnes nastoupit. Mám pocit, že jsem vás všechny zklamal. Už jsem během kariéry v podobných situacích byl a cítím se hrozně,“ uvedl Murray směrem k publiku.

„Kdybych nastoupil, hrozilo by, že by se můj stav zhoršil. Musím počkat, jak se to v dalších dnech vyvine. Snad se to zlepší,“ podotkl Murray.

Brit, jenž letos vyhrál tři challengery a vydrápal se světovým žebříčkem na 40. místo, zároveň sdělil, že bude muset vynechat i turnaj v Cincinnati. Pevně věří, že se stihne připravit alespoň na grandslamové US Open.