Svijany Open: Rozjetý Francouz si vyšlápl i Svrčinu, připsal třetí český skalp v řadě

- Redakce

Dalibor Svrčina na domácím libereckém challengeru Svijany Open postup do semifinále nevybojoval. Nad jeho síly byl kat domácích tenistů Ugo Blanchet z Francie, který si po Hynkovi Bartoňovi a Vítovi Kopřivovi vyšlápl také na Svrčinu, jemuž povolil jen tři gemy. Petr Nouza s Andrewem Paulsonem postoupili do finále čtyřhry.

Ani Dalibor Svrčina nedokázal vyzrát na Uga Blancheta. Tento čtyřiadvacetiletý Francouz, který byl letos zatím jen jednou ve čtvrtfinále challengeru, prosvištěl do svého prvního semifinále, když českého tenistu porazil 6:0, 6:3.

Svrčina, jenž nedostal příležitost pomstít své krajany Bartoně s Kopřivou, měl hrůzný vstup do zápasu a prohrál osm gemů v řadě. Ostravský rodák, jenž byl pod Ještědem třetím nejvýše nasazeným účastníkem, se trápil během celého zápasu především při vlastním podání. Získal při něm pouhých deset fiftýnů a uhrál si ho jedinkrát až na sedmý pokus. Jeho dva brejky mu tak k dobrému výsledku nepomohly.

„Prohra ve čtvrtfinále samozřejmě mrzí. Chtěl jsem podat lepší výkon. Bohužel, i takové dny jsou. Mohu na to pouze co nejrychleji zapomenout a jet dál,“ řekl Svrčina po utkání. „Kdykoliv jsem to mohl nějakým balónem zlomit, tak jsem buď udělal špatnou chybou, nebo soupeř zahrál výborně. Soupeř se dostal tak na koně, že mu už pak vycházelo prakticky všechno.“

Blanchet už má v tuto chvíli jistotu, že dalšího českého soupeře na turnaji nepotká, Svrčina byl totiž posledním domácím singlistou v pavouku. V semifinále si Francouz zahraje s osmým nasazeným Franciscem Comesanou z Argentiny.

Poprvé do semifinále na okruhu ATP Challenger Tour postoupil Toby Kodat. Američan s českými kořeny deklasoval Argentince Federica Agustina Gomeze 6:1, 6:0.

Rozhovor s Andrewem Paulsonem a Petrem Nouzou po postupu do finále čtyřhry

Svijany Open by Moneta Money Bank, Liberec (muži, CZE, 73 000 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Francisco Comesana (ARG, 223.) – Dino Prižmič (CRO, 251.) 3:6, 7:5, 6:2
Federico Agustin Gomez (ARG, 538.) – Toby Alex Kodat (USA, 481.) 1:6, 0:6
Ugo Blanchet (FRA, 357.) – DALIBOR SVRČINA (170.) 6:0, 6:3
Gerard Campana Lee (KOR, 565.) – Hernan Casanova (ARG, 267.) 6:3, 6:7(5), 6:4

Semifinále čtyřhry
Bittoun (FRA), Užilovskij (UKR) – Oberleitner (AUT), Sandkaulen (GER) 6:7(11), 5:7
NOUZA, PAULSON – Gomez (ARG), Willis (GBR) 6:7(7), 7:5, 10:7