Kolodziejové druhá trofej unikla. Přesto znovu vylepší kariérní maximum

- Jan Vojkůvka

Miriam Kolodziejová své druhé finále na okruhu WTA v zisk další trofeje nepřetavila. Česká tenistka v německém Hamburku startovala po boku Američanky Angely Kulikové, v sobotním utkání však druhé nasazené tahaly za kratší konec. Nad jejích síly byly nasazené jedničky Anna Danilinová a Alexandra Panovová, se kterými prohrály 4:6, 2:6.

Šestadvacetiletá Kolodziejová, která se letos začala výhradně specializovat na čtyřhru, prožívá parádní sezonu. Přestože prozatím nenavázala na svůj loňský titul z italské Parmy, kde se poprvé radovala z prvenství na nejvyšším okruhu, postupně stoupá žebříčkem a dvakrát si zahrála grandslamové osmifinále.

V Hamburku, kam se přesunula po postupu do čtvrtfinále v Budapešti, se spolu s Kulikovovou probojovala až do sobotního finále, v němž čekaly na turnajové dvojky nejtěžší možné soupeřky, které na německé akci startovaly.

Přesto proti nasazeným jedničkám Danilinové a Panovové nebyl česko-americký pár bez šance. To se potvrdilo v prvním setu, ve kterém se Kolodziejová s Kulikovou dostaly do vedení 4:2. Ze svého vydřeného náskoku po sérii brejků z obou stran však nedokázaly nic vytěžit.

Danilinová s Panovovou totiž vyhrály šest gemů v řadě a rázem se dostaly do vedení 6:4 a 2:0. Od té chvíle se Kolodziejová s Kulikovou marně snažily najít recept na servis soupeřek a finálový duel nakonec za 74 minut prohrály.

Přestože Kolodziejová nevybojovala svou druhou trofej na nejvyšším okruhu, může z Hamburku odjíždět spokojená. Znovu si totiž vylepší své postavení na žebříčku a v pondělí bude figurovat na 42. místě, což bude její nové kariérní maximum.