Jestli to bylo naposled? Nevím, přes tuhle porážku se budu dlouho dostávat, smutnil Murray

- Michal Hladký

Stejně jako vloni skončil hvězdný Andy Murray ve druhém kole Wimbledonu. Na svém oblíbeném grandslamu, který v minulosti dokonce dvakrát vyhrál. A po porážce 6:7(3), 7:6(2), 6:4, 6:7(3) a 4:6 se Stefanosem Tsitsipasem neskrýval zklamání. Nechal se dokonce slyšet, že jeho příští start na britském turnaji velké čtyřky je nejistý.

Utkání druhého kola Wimbledonu nabídlo vyrovnanou bitvu, kterou vyšperkovala skvělá hra obou tenistů na servisu. V takřka pětihodinovém souboji měl Stefanos Tsitsipas k dispozici šest brejkbolů, využil pouze jeden. Pátý hráč světového žebříčku pak odvracel jediný, nicméně neúspěšně.   

Tsitsipas v utkání daleko více riskoval. A dařilo se, zapsal famózních 90 vítězných úderů. Andy Murray jich nasázel o 36 méně, a přestože se naopak dopouštěl méně nevynucených chyb, tak Wimbledon opustil po těsné prohře ve druhém kole.

„Jsem velmi zklamaný. Některé věci se mi v zápase povedly, některé zase ne. Dařilo se mi na servisu, který jsem ztratil jen jednou. Na druhou stranu na returnu jsem příliš dobře nehrál. Abych byl upřímný, tak vždy nesu těžce, když se Wimbledon nevyvede podle mých představ,“ smutnila britská hvězda na pozápasové tiskové konferenci.

Andy Murray je britskou ikonou travnatého grandslamu. Dvakrát ho ovládl, jednou prohrál ve finále a čtyřikrát se probojoval do semifinále. Do druhého týdne Wimbledonu se však nepodíval od roku 2017, a tak jeho frustrace postupně narůstá.

Samotný miláček domácího publika tedy neví, zdali se někdy v All England Clubu ještě představí. „Jestli to bylo naposled? Nevím. Nemám v plánu teď skončit, přes tuhle porážku se ale budu dlouho dostávat. Doufám, že najdu motivaci k tréninku a zlepšování se,“ nechal se slyšet.

Na druhou stranu stále tuší, že ty nejlepší hráče na okruhu může porážet. „Nechybělo mnoho a Tsitsipase jsem udolal. Jenže to není o tom, abych zvládl jeden vyrovnaný duel. Musím jich vyhrávat více, jestli chci na turnajích dosahovat lepších výsledků,“ řekl.

Že bývalá světová jednička nepatří do starého železa, stále dokazuje svými výsledky. Letos Murray ovládl tři velké challengery, na únorovém podniku ATP Tour 250 v Dauhá si pak zahrál finále. Další zastávkou britského tenisty by měl být turnaj v americkém Washingtonu, který začíná na konci července.