Osudové došlápnutí. Nemohla jsem pokračovat, bylo to čím dál horší, smutní Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Zranění dohnalo na Wimbledonu po Karolíně Muchové také Barboru Krejčíkovou. Další česká naděje na významnější úspěch měla zdravotní potíže už ve středečním mači s Heather Watsonovou, naplno se ale projevily až v souboji s teenagerkou Mirrou Andrejevovou. Sedmadvacetiletá Krejčíková se po hodině trápení na dvorci rozhodla za stavu 3:6 a 0:4 ke skreči.

„Víceméně od začátku zápasu jsem měla problémy, které byly způsobeny včerejším špatným došlápnutím. Bohužel se to dostalo do fáze, kdy jsem nemohla pokračovat dál. Je to spíš kotník než chodidlo, diagnózu zatím nemám,“ uvedla zklamaná Krejčíková, které se na tiskovce draly slzy do očí.

„Čím víc jsem hrála, tím to bylo horší. Nechtěla jsem si to úplně dodělat. Je těžké se na grandslamu rozhodnout, že odstoupím,“ smutnila česká hvězda.

Krejčíková se zdravotně trápila už ve čtvrtfinále loňského Australian Open, tehdy ale utkání nevzdala. „Měla jsem tam jiné problémy. Tady mě to limitovalo v hraní, nebyla jsem schopná se odrazit a předvést konkurenceschopný výkon,“ vysvětlila.

Co konkrétně ji trápí, zatím neví, na vyšetření teprve půjde. Jeho výsledky určí, zdali Krejčíková nastoupí do čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové, nebo ne.

„Určitě bych chtěla hrát. Mám strach, ale musím být pozitivní. Doufám, že mi bude stačit volno. To mi mezi zápasy chybělo k tomu, abych měla víc času s tím něco udělat,“ dodala světová jedenáctka.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Mirra Andrejevová (102.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (11.) 6:3, 4:0 skreč