Nabitý program! Strýcová se přihlásila i do dalšího wimbledonského turnaje

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová si chce Wimbledon vychutnat do sytosti. Loučící se česká tenistka, která vše směřuje k definitivnímu konci kariéry, si v All England Clubu zahraje vedle dvouhry a ženské čtyřhry také v mixu.

Sedmatřicetiletá Strýcová, která se s českými fanoušky rozloučí na srpnovém Livesport Prague Open a následně absolvuje také turnaje v Severní Americe, si poslední rok své kariéry chce pořádně užít! Tenis na trávě miluje a ve Wimbledonu obzvlášť. Proto se snaží svůj pobyt v Londýně co nejvíc prodloužit.

Vedle dvouhry, ve které zvládla první kolo proti Belgičance Zanevské a v kole druhém ji čeká Polka Linetteová, a čtyřhry, kterou absolvuje se Su-wej Sie, se přihlásila i do posledního možného turnaje. Tedy do smíšené čtyřhry.

Parťákem Strýcové bude čtyřicetiletý Mexičan Santiago Gonzalez, deblová světová jedenáctka a v mixu trojnásobný grandslamový finalista. Strýcová, která je bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře, tedy spojí síly se zkušeným hráčem, s nímž by se na kurtu mohla výtečně doplňovat.

V mixu toho česká hráčka prozatím příliš neodehrála, ale v roce 2004 prošla do čtvrtfinále Wimbledonu po boku bývalého českého tenisty Davida Rikla.

V úvodním kole čeká na česko-mexickou dvojici souboj s indonésko-nizozemským párem Aldilou Sutjiadiovou a Matwem Middelkoopem.

Nejvýše nasazeným párem smíšené čtyřhry jsou Američané Austin Krajicek a Jessica Pegulaová. Na ty čeká vskutku zajímavý souboj s elitními singlisty a poměrně čerstvými životními partnery Stefanosem Tsitsipasem a Paulou Badosaovou.

Kompletní los naleznete zde.