Kyrgiosovu matku přepadl muž se zbraní. Australan se podílel na dopadení pachatele

- Jan Vojkůvka

Osmadvacetiletý Nick Kyrgios po operaci kolene stále odkládá svůj návrat na tenisové dvorce. Rozhodně ale nelení. Podle informací Australian Broadcasting Corporation dopomohl policii k dopadení pachatele ozbrojeného přepadení, jehož obětí se stala Kyrgiosova matka Norlaila.

ABC informovala, že podle soudních dokumentů měl Kyrgios použít aplikaci Tesla ke sledování a zpomalení vozidla, které policie v pondělí ráno v Canbeře pronásledovala. Podle těchto dokumentů měl nejmenovaný muž přepadnout Kyrgiosovu matku, namířit na ni pistoli a chtít od ní klíče od auta.

Poté, co muž odjel, zavolala na tísňovou linku a přivolala svého syna, který měl použít aplikaci ke sledování vozidla, podle čehož navedl muže zákona na stopu pachatele. Pronásledování skončilo úspěšně, když policie vytvořila zátaras v jedné školní zóně, kam zloděj vjel. Muž se měl pokusit o útěk, ale byl zatčen.

O pachateli je známo pouze to, že se jedná o dvaatřicetiletého muže. Tomu byla odepřena kauce poté, co mu bylo soudem sděleno celkem pět obvinění souvisejících s incidentem, včetně ozbrojené loupeže, řízení kradeného vozidla, zběsilé jízdy a nezastavení na výzvu policie.

Kyrgios, který se podílel na dopadení pachatele, od loňského října kvůli zranění kolene nehrál soutěžní zápas. Zúčastnil se sice exhibičních turnajů v Saudské Arábii a Spojených arabských emirátech, ale v lednu se podrobil operaci kolene a prozatím svůj návrat na okruh odkládá.