Ojedinělá hloupost, rozhodl soud. Kyrgios za napadení přítelkyně trestán nebude

- Filip Lefenda

Nick Kyrgios za fyzické napadení bývalé partnerky trest neobdrží. Během pátečního soudního líčení v Canbeře bylo rozhodnuto o zamítnutí obžaloby, ačkoliv se známý australský „rebel“ ke svému prohřešku přiznal.

Obvinění z napadení expřítelkyně Chiary Passariové vzešlo na světlo světa během loňského Wimbledonu. Kyrgios se na něm paradoxně prodral až do finále, na premiérový grandslamový titul ve dvouhře ale po porážce s Novakem Djokovičem nedosáhl.

Hádka, při níž měl Kyrgios srazit expřítelkyni k zemi, se měla odehrát zkraje předloňského roku. Passariová u soudu vypověděla, že po incidentu trpěla těžkými traumaty. Ta měla za následek úbytek na váze, nespavost i neschopnost navazovat nové vztahy.

„Vím, že to nebylo v pořádku. Omlouvám se za bolest, kterou jsem jí způsobil,“ kál se sedmadvacetiletý Kyrgios před soudkyní. Ta jeho počínání označila za „ojedinělou hloupost“ a obžalobu zamítla. Dvacátému hráči světa přitom původně hrozil až dvouletý trest.

Australanovi právníci se mimo jiné odvolávali na jeho psychické problémy. Kyrgios již v minulosti otevřeně přiznal, že trpěl opakujícími se depresemi, které u něj vedly rovněž k sebepoškozování.

Kyrgios posléze poděkoval na sociálních sítích za podporu své snoubence Costeen Hatziové, rodině a přátelům. „Nyní se chci soustředit na to, abych se plně zotavil ze zranění a posunul se správným směrem,“ dodal muž, jenž během ledna podstoupil operaci kolene.