Od Nadala k americké hvězdě. Trenér Roig má nové angažmá

- Marek Bartošík

Po ukončení spolupráce s Rafaelem Nadalem si trenér Francisco Roig vyzkouší novou výzvu. Čtyřiapadesátiletý Španěl začal pomáhat americké hvězdě Sloane Stephensové, která má na svém kontě i triumf z grandslamového US Open 2017.

Sloane Stephensová letos prožila zvláštní sezónu, během níž nasbírala spoustu porážek v prvním a druhém kole. Zároveň se ale dočkala titulu na únorovém turnaji v Guadalajaře (kategorie WTA 250), tamtéž si v říjnu zahrála čtvrtfinále (WTA 1000) a mezi osmičku nejlepších dokráčela i na grandslamovém Roland Garros.

Vylepšit své výsledky chce 37. hráčka žebříčku WTA pod vedením španělského trenéra Francisca Roiga, jenž dlouhá léta radil Rafaelu Nadalovi.

„Jsem šťastná, že se Francis Roig připojil k mému týmu jako nový trenér! Ať je naše společná cesta úspěšná, vzhůru do práce,“ informovala na sociálních sítích devětadvacetiletá Stephensová.

Tenistka z Floridy byla dosud nejlépe světovou trojkou, ve své sbírce má sedm trofejí z elitního okruhu. Na grandslamech se z celkového vítězství radovala jednou (US Open 2017), k tomu přidala po jedné účasti ve finále (Roland Garros 2018) a v semifinále (Australian Open 2013).