Isner nebude hrát na olympijských hrách v Riu

- Jan Vojkůvka (foto: Pavel Lebeda)

Pro mnohé budou olympijské hry v Riu de Jaineru poslední možností, jak si splnit svůj olympijský sen. Pro jiné to bude prestižní klání nejlepších tenistů a tenistek světa pod pěti kruhy v boji o cenné medaile. Ne všichni však touží po olympijském úspěchu a z jejich řad nyní vyčnívá nejlepší americký hráč na okruhu, John Isner.

Bylo to poměrně překvapivé ohlášení, že Isner nebude svou zemi reprezentovat v Riu. Na druhou stranu jeho rozhodnutí se dá tak trochu pochopit. Isnerovi v účasti na LOH 2016 zamezí jeho touha zahrát si na oblíbeném turnaji v Atlantě.

 Turnaj v Atlantě by se dal okamžitě přejmenovat na John Isner Open. Právě zde totiž šestnáctý hráč světa řádí a září jako slunce na denní obloze. S třemi tituly v řadě touží Američan po další obhajobě a vzhledem k tomu, že se vyvrcholení střetnutí na americké půdě kryje se začátkem olympijských her, Isner zvolil oblíbenou destinaci, kde bude patřit mezi největší favority, před honbou za možná nedosažitelnými medailemi.

 “Je to rozhodnutí, které nebylo lehké,” svěřil se Isner zámořským médiím. Na předchozích olympijských hrách v Londýně vypadl ve čtvrtfinále na raketě Rogera Federera a tento výsledek tak nebude moci zopakovat. Touha, která ho žene do Atlanty, je také možnost, že by se stal prvním americkým tenistou v historii, který vyhraje na jednom turnaji čtyřikrát v řadě.

 Možnost, že by se okamžitě po turnaji v Atlantě přesunul do Ria, prý není. “Logisticky by to pro mě bylo skoro nemožné, abych odehrál obojí,” podotkl pro deník Atlanta Journal.

 Historie BB&T Atlanta Open a Johna Isnera se začala psát v roce 2010, kdy tehdy pětadvacetiletý Američan postoupil do finále. Stejného výsledku dosáhl, v současnosti třicetiletý tenista, jenž své jedenatřicáté narozeniny oslaví příští týden, i v sezoně 2011. V roce 2012 sice Isner vypadl v semifinále, ale nadále potvrzoval, že mu kurty v Atlantě sedí.

 Od roku 2013 už patřilo klání na turnaji ATP 250 jen Johnu Isnerovi, jenž celý podnik ovládl třikrát v řadě a letos bude útočit na čtvrtý titul za sebou. A kvůli tomu vynechá i olympiádu.