Čilić dostal na Turnaji mistrů druhou šanci, jak jí využije?

- Radim Sochor

Chorvatský tenista Marin Čilić si vybojoval účast na Turnaji mistrů. Účastníkem bude podruhé ve své kariéře. Minule nedokázal vybojovat ani jednu výhru, zlepší se letos?

Marin Čilić se dostal na Turnaj mistrů pouze jednou, bylo tomu tak v roce 2014. Tehdy ve skupině měl Novaka Djokoviće, Tomáše Berdycha a Stana Wawrinku. V prvních dvou zápasech nedokázal Chorvat zahrát vůbec dobře, proti Nolemu a Tomášovi uhrál pouhých šest gemů - 1:6, 1:6 a 3:6, 1:6. Ve třetím zápase s Wawrinkou už to bylo lepší, avšak ani ten nedotáhl do vítězného konce. Švýcar jej porazil 6:3, 4:6, 6:3.

Bude se světové sedmičce letos dařit lépe? Čelit ve skupině bude nové světové jedničce Andy Murraymu, Keii Nišikorimu a opět Stanu Wawrinkovi.

Marin Čilić se do svého prvního finále letošního roku dostal v únoru ve Francii. V Marseille ale nestačil na kontroverzního Nicka Kyrgiose a podlehl mu 2:6. 6:7. Dalšího dobrého výsledku dosáhl Marin na turnaji ve švýcarské Ženevě, kde ve finále opět prohrál. Vítězem se stal domácí Stan Wawrinka po výsledku 6:4, 7:6.

Po nezdaru na Australian Open (třetí kolo) a French Open (první kolo) se Čilić poměrně dobře prezentoval na anglickém Wimbledonu, kde vypadl až ve čtvrtfinále s Federerem.

Svůj první titul si připsal v srpnu na turnaji v Cincinnati, kde porazil nynější světovou jedničku Murrayho 6:4, 7:5. Další titul přišel po dvou měsících v Basileji, kde si Čilić poradil s Keiem Nišikorim 6:1, 7:6.

Posledním turnajem před letošním Turnajem mistrů byl pro Čiliće Masters v Paříži. Tam se dostal až do semifinále, kde nestačil na Američana Isnera. Tomu podlehl 4:6, 3:6.