Odloží konec kariéry? Legendární dvojčata zvažují možnosti a bojují s nemocemi

- Jan Vojkůvka

Jejich plány na rozlučkovou sezonu dostaly pořádně na frak. Bratři Bob a Mike Bryanovi, jeden z nejlepších deblových párů historie, toužili v tomto ročníku objet oblíbené turnaje a rozloučit se s fanoušky. Posledním podnikem mělo být US Open. Jenže pandemie koronaviru jejich záměry zhatila. Rozmyslí si kvůli tomu svůj konec?

Měla to být pořádná jízda, alespoň dle slov legendárních dvojčat. Objet oblíbené turnaje, odehrát na nich své poslední zápasy, pokusit se rozšířit sbírku trofejí a vše zakončit v New Yorku...

Od března se ovšem nehraje. Plány, které Bob a Mike měli, vzaly za své. Rozlučková tour se nekoná a kdo ví, jestli se bude vůbec hrát americké US Open, kde měl přijít závěrečný aplaus pro vítěze více než stovky společných turnajů (Bob má 119 titulů, Mike o 5 více, k tomu také trofeje ze smíšených čtyřher).

Jak s nynější situací nejúspěšnější pár historie naloží? „Ještě jsme se nerozhodli,“ citoval Boba Bryana Yahoo Sports. „Měli jsme jasný plán a chtěli jsme říct sbohem, ještě jednou rozjet adrenalinovou jízdu, než vstoupíme do další fáze našich životů.“

„Teď to ale vypadá, že většinu toho nenaplníme. Co ale budeme dělat, pokud se nebude hrát vůbec? Měli jsme v plánu udělat na okruhu ještě pár věcí a naše těla se nyní cítí dobře, ale co bude za rok?“ přemítal Bob a připustil, že by si oba bratři mohli ještě o jednu sezonu prodloužit kariéru, aby provedli skutečnou rozlučku, o které dlouhodobě mluvili.

Oba bratři navíc žijí ve strachu z nákazy koronavirem COVID-19. Nepříjemný zážitek měl především Mike. „Moje žena, Nadia, je těhotná a jednou v noci měla velkou horečku. Hrozně jsme se báli o naše dítě. Naštěstí horečka zmizela, byli jsme ale opravdu vystrašení, obzvlášť, když se jedná o naše první dítě a nevěděli jsme, co se děje,“ přiznal.

Také Bobova žena, Michelle, měla nepříjemné zdravotní problémy. „Onemocněla a musela být otestována. Nakonec skončila na týden v karanténě v hotelu, kde jsem jí nechával jídlo za dveřmi. Máme tři děti a báli jsme se. Začala se ale postupně zlepšovat. Pak jsem zase onemocněl já a tak jsme se vyměnili,“ přidal se Bob.

Dvojčata Bryanovi tak neprožívají klidné období ani v osobním životě. V něm se ovšem vše zase obrátilo k lepšímu. Nelze, než doufat, že podobné to bude i s jejich tenisovou rozlučkou.