Pětiminutové rozhodnutí. Řekl jsem ano, než změní názor, smál se Mektič

- Jan Vojkůvka

Když se Nikola Mektič snažil Barboru Krejčíkovou dříve kontaktovat o spojení sil pro soutěž v mixu, s díky odmítla. Nyní se role obrátily, Bára napsala Nikolovi a ten neváhal ani chvilku. Krejčíková během pěti minut obdržela odpověď se souhlasem. Výsledek? Titul ve smíšené čtyřhře na Australian Open.

Jednatřicetiletý Mektič je už velmi zkušeným deblistou. Bývalý 213. hráč světa zanevřel na singly definitivně v roce 2017 a začal se plně věnovat disciplíně, ve které konečně začal sbírat úspěchy. V deblu vystoupal až na páté místo světa, posbíral sedm titulů a nyní i vytoužený grandslam.

Po boku Krejčíkové. Spolu porazili americko-britský pár Mattekovou-Sandsovou, J. Murrayho 5:7, 6:4, 10:1.

„Je to vlastně takové šťastné, hledala jsem totiž parťáka. Chtěla jsem znovu hrát s Rajeevem Ramem, ale měl nějaké problémy před sezonou. Měla jsem číslo na Nikolu, tak jsem mu napsala a během pěti minut dostala odpověď,“ uvedla Krejčíková, jež obhájila svůj loňský titul.

„Jo, rychle jsem odepsal ano. Dřív, než by změnila názor,“ smál se Mektič.

Jestli bude jejich spolupráce pokračovat i na dalších grandslamech, je zatím nejisté. „Ještě jsme o tom nemluvili,“ uvedl Mektič. „Děkoval jsem Rajeevovi, že s ní nehrál a dostal jsem tuto příležitost. Uvidíme, jak to bude. Hraje ve třech kategoriích. Musí se rozhodnout, ale já jsem vždy pro,“ upozornil.

Před rozhodujícím setem se arénou Roda Lavera dokonce nesla mexická vlna. Skoro jako by nalila ještě více krve do žil česko-chorvatské dvojice. Že by si toho chorvatský tenista všiml? Kdepak, soustředění bylo na prvním místě.

„Vůbec jsem to nevěděl,“ odpověděl na otázku Tenisového světa o tom, zda mu mexická vlna pomohla se vyburcovat k parádní jízdě supertiebreakem (skončil 10:1). „Panebože. Možná jsem byl až moc vystresovaný před supertiebreakem. Vůbec jsem to nezaznamenal,“ řekl s úsměvem.