Vondroušová podstoupila zákrok u doktora, který operoval Kvitovou. Sezona pro ní skončila

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová podstoupila v úterý odpoledne ve Vysoké nad Jizerou chirurgický zákrok zápěstí pod vedením MUDr. Radka Kebrleho, který operoval zraněnou levou ruku Petře Kvitové. Devatenáctiletou Vondroušovou nyní čeká rehabilitace a tenisová sezona pro ní skončila. „Už teď se nemůžu dočkat, až budu zpátky na kurtech,“ vzkázala Vondroušová z nemocničního lůžka.

Finalistka letošního French Open absolvovala v úterý odpoledne chirurgický zákrok zápěstí v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou u MUDr. Radka Kerbleho. Odborník na podobná zranění operoval před dvěma lety poraněnou levou ruku Petry Kvitové.

Vondroušová si přivodila zranění zápěstí těsně před Wimbledonem. „Dva měsíce jsem se snažila zápěstí léčit konzervativně a vyzkoušela vše možné. Bohužel nic nevedlo k výraznému zlepšení. Proto jsem se rozhodla k tomuto řešení, které by mě bolesti mělo nadobro zbavit,“ vysvětluje Vondroušová.

Aktuálně 22. hráčku světového žebříčku čeká po chirurgickém zákroku přibližně dvouměsíční pauza a rehabilitace. Sezona pro ní tak dnes skončila.

„Rok 2019 pro mě opět bohužel skončil dříve, než bych si přála. Už teď se nemůžu dočkat, až budu zpátky na kurtech hrát naplno bez bolesti,“ vzkazuje z nemocnice odhodlaně tenistka, která již svoji pozornost směřuje k začátku roku 2020.