Brzký konec zamítla. Chtěla jsem skončit před třicítkou, vyhrkla Serena

- Radek Štohl

Ženský tenisový okruh mohl vypadat úplně jinak. Podle nedávného vyjádření již v kariéře nemusela pokračovat legendární Serena Williamsová, která měla v úmyslu hrát maximálně do třiceti let. Jiné záležitosti nepřicházely v úvahu „Brala bych to jako bláznivý vtip," prozradila sedmatřicetiletá hráčka.

V sobotu večer sehrála neúspěšný zápas o titul z US Open. Na domácím grandslamu Serena Williamsová prohrála čtvrté grandslamové finále v řadě, na vyrování rekordu Margaret Courtovou, která během kariéry vyhrála obdivuhodných čtyřiadvacet grandslamových titulů, si tak ještě musí počkat.

Jak ale Williamsová prohlásila, tak se Courtové ani nemusela přiblížit. „Myslela jsem, že určitě skončím před třicítkou. Brala bych to jako bláznivý vtip," usmála se hráčka v reakci na to, zda by si v minulosti dovedla představit tak dlouhou kariéru.

Své pohnutky přitom okamžitě vysvětlila. „Hra se hodně změnila. Když jsem začínala, bylo hodně zápasů, ve kterých přišla snadná výhra. Až od čtvrtfinále to bývalo trochu složitější," pokračovala v upřímné odpovědi.

„V současnosti však neexistuje snadný zápas. Každá hraje naprosto skvěle. Každý si vede o mnoho lépe," pěla ódu na soupeřky, mezi které patří také devatenáctiletá Bianca Andreescuová. Právě s Kanaďankou ve finále US Open neuhrála ani set. „Hrát na takové úrovni s novou generací je famózní," dodala zkušená tenistka.