Hrozba suspendace! Kyrgios nemusí vyváznout jen s obří pokutou

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios již zná výši trestu za řádění při zápase druhého kola v Cincinnati. Australský tenista se provinil nesportovním chováním hned v několika formách a ATP mu vyměřila pokutu ve výši 113 000 amerických dolarů (cca 2,6 milionu Kč). ATP bude prohřešky čtyřiadvacetiletého tenisty nadále analyzovat a Kyrgiosovi hrozí kromě další pokuty i případná suspendace.

Bezmála tři miliony korun českých musí zaplatit Nick Kyrgios za řádění během zápasu druhého kola v Cincinnati proti Karenu Chačanovovi z Ruska. Kyrgios sprostě nadával umpirovému rozhodčímu Fergusu Murphymu, kterému po zápase odmítl podat ruku.

Chováním problémového Australana se zabývala ATP, která vyměřila trest. Kyrgios odjede z Cincinnati „lehčí“ o celkově 167 000 amerických dolarů (pokuta + prizemoney, pozn. red.).

Kyrgios se provinili nesportovním chováním v několika formách a ATP mu napočítala celkem devět disciplinárních prohřešků. Australan zaplatí 85 000 $ za nesportovní chování, 20 000 $ za verbální urážky, 5000 $ za vulgarismus a 3000 $ dolarů musí uhradit za nepovolené opuštění kurtu.

ATP situaci blíže prověří a rozhodne se, zda si Kyrgiosovo chování při utkání vyslouží ještě další trest. „To může znamenat další pokutu, případně i suspendaci,“ stojí v prohlášení ATP.

Kontroverzní Australan byl již jednou suspendován, a to před třemi lety za chování na turnaji v Šanghaji. Organizace ATP tehdy Kyrgiose suspendovala na tři měsíce s podmínkou, že pokud se svěří do péče psychologa, může hrát i dříve.