ITS Cup: Kudelová v premiérovém finále padla, první titul slaví Kajuruová

- Jan Vojkůvka

Martina Kudelová se na domácím turnaji v Olomouci zisku premiérové trofeje nedočkala. Dvacetiletá Češka ve svém prvním finále na okruhu ITF prohrála ve dvou setech s Japonkou Ange Oby Kajuruovou 3:6, 3:6. Mladá japonská tenistka svým triumfem dosáhla na první trofej v kariéře.

Kudelová v úvodní sadě zápasu nedokázala najít na returnu recept na svou soupeřku, a i když se dostala k jednomu brejkbolu, tak proměnit se jí ho nepodařilo. Naopak Kajuruová v osmé hře dostáhla na brejk a dějství dopodávala.

Ve druhém setu se Kajuruová dostala do vedení už ve třetí hře. Na to Kudelová odpověděla v dlouhé čtvrté hře rebrejkem a ještě vykřesala ve finále naději. Jenže hned v dalším gemu znovu přišla o podání a na tento únik soupeřky už zareagovat nedokázala.

Kudelová má za sebou velmi vydařený turnaj, i přes finálovou porážku. V Olomouci začínala už v kvalifikaci a doputovala do souboje o titul i díky třem kanárům, které uštědřila soupeřkám v předchozích kolech. Na první profesionální trofej si však musí ještě počkat.

Finále dvouhry
MARTINA KUDELOVÁ (-) – Ange Oby Kajuruová (JPN, 851.) 3:6, 3:6

ITS Cup den po dni:

10.8.
ITS Cup: Skvělá Kudelová! Nadělila kanára a vybojovala první finále. Češky získaly titul ze čtyřhry

9.8.
ITS Cup: Senzační Kudelová je v semifinále! Vyřadila nasazenou trojku

8.8.
ITS Cup: Kudelová s Vlkovskou si zahrají čtvrtfinále

7.8.
ITS Cup: Nasazená jednička padla s kvalifikantkou! Domácí hráčka vyřadila favoritku

6.8.
ITS Cup: Vlkovská je ve druhém kole. Z kvalifikace postupují čtyři Češky

5.8.
ITS Cup: Startuje další olomoucký turnaj!