Bouzková v Torontu řádí! Češka poprvé v kariéře skolila členku elitní desítky

- Marek Bartošík

Čtyři triumfy bez ztráty setu. To je luxusní bilance Marie Bouzkové na turnaji kategorie Premier 5 v Torontu. Jednadvacetiletá Češka, jež musela absolvovat i kvalifikaci, si ve druhém kole hlavní soutěže poradila po setech 6:2 a 7:5 se světovou osmičkou Sloane Stephensovou.

První skalp hráčky top 10 a rovnou někdejší šampionky US Open Sloane Stephensové! Kvalifikantka Marie Bouzková na turnaji kategorie Premier 5 v Torontu pokračuje ve skvělých výkonech, naposledy to po setech 6:2 a 7:5 odnesla právě americká favoritka, jíž patří 8. místo v žebříčku a na Rogers Cupu obhajovala finále.

Bouzková za životním vítězstvím vykročila suverénním prvním setem. V něm sice první výhodu brejku za stavu 2:1 nevyužila, posléze ale Stephensové ještě dvakrát vzala servis a za 36 minut ukazovala světelná tabule skóre 6:2 pro českou tenistku.

Druhý set byl o poznání vyrovnanější a trval více než hodinu. Bouzková si dlouho držela brejk z páté hry, avšak za stavu 5:4 při svém podání utkání nedohrála. Dílčí úspěch ji nevyvedl z míry, což potvrdila ziskem následujících dvou gemů. Při druhém mečbolu trefila kvalitní servis a po příliš dlouhém bekhendovém returnu Američanky mohla s úsměvem zvednout ruce nad hlavu.

„Upřímně tomu stále nevěřím. Díky kvalifikaci se na kurtu cítím příjemněji. Dnes jsem se pouze snažila trefit každý míč a nějak jsem vyhrála,“ popisovala ještě na kurtu nadšená Bouzková.

Česká tenistka je v osmifinále tak významného turnaje poprvé v kariéře. Už nyní má v žebříčku zajištěný posun z 91. přibližně na 76. příčku. O místo ve čtvrtfinále a posun do elitní sedmdesátky si Bouzková zahraje ve čtvrtek proti vítězce zápasu Ostapenková vs. Pavljučenkovová.

Rogers Cup, Toronto (ženy, CAN, 2 830 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Sloane Stephensová (USA, 8.) [7] – MARIE BOUZKOVÁ (91.) [Q] 2:6, 5:7