Záměr pořadatelů? Kanaďany čeká na Rogers Cupu dávka derby

- Marek Bartošík

Souboj domácích tenistů i tenistek nabídne začínající Rogers Cup. V Montréalu obstarají pikantní klání Félix Auger-Aliassime a Vasek Pospisil, v Torontu se můžou fanoušci těšit na střet Bianky Andreescuové a Eugenie Bouchardové.

Derby. Pro fanoušky jistě atraktivní záležitost, pro hráče už méně. Na kanadském Rogers Cupu si domácí příznivci přijdou na své, jelikož v mužské i ženské části turnaje se uskuteční čistě kanadský mač.

Mezi muži na sebe v Montréalu narazí Félix Auger-Aliassime a Vasek Pospisil. Tihle dva se spolu mimochodem kamarádí a bok po boku budou hrát na turnaji čtyřhru.

„Jen jsem se smál. Tušil jsem, že se něco stane. Mému fyzioterapeutovi jsem říkal, že budu hrát s Vaskem nebo Denisem (Shapovalovem),“ zmínil pro oficiální web ATP Auger-Aliassime.

„Moc to ale neřeším. Je to, jak to je. Jsme přátelé. Včera jsme si psali a oba jsme se smáli, že to je bláznivé,“ doplnil osmnáctiletý Kanaďan, jemuž patří 21. místo v žebříčku.

Aby toho nebylo málo, vítěz zmíněného duelu se ve druhém kole utká s dalším Kanaďanem Milosem Raonicem.

Zatímco v mužské části turnaje má Kanada šest zástupců, v té ženské ji reprezentuje trojice tenistek, a to Bianca Andreescuová, Eugenie Bouchardová a teprve šestnáctiletá Leylah Fernandezová. Derby v Torontu obstarají Andreescuová a Bouchardová.

„Je to šok,“ vyjádřila se bezprostředně po losu šampionka z Indian Wells Andreescuová. „Jsem si jistá, že na náš zápas bude v hledišti plno,“ pokračovala už v klidnějším tónu vycházející hvězda.

Pořadatelé jistě podobně jako Andreescuová doufají, že i díky zajímavému losu nalákají co nejvíce diváků a popularita tenisu v zemi javorového listu opět vzroste.