Cesta k titulu ve velkém stylu! Šampion Kyrgios uchvátil Washington atraktivní show

- Marek Bartošík

Dva skalpy hráčů top 10, šestý titul kariéry, kopec zábavy a posun do elitní třicítky žebříčku. To je vizitka Nicka Kyrgiose z uplynulého turnaje ve Washingtonu. Čtyřiadvacetiletý Australan se v hlavním městě Spojených států zase jednou zapsal do dějin tenis, tentokrát ve velmi pozitivním světle.

Přišel, neuvěřitelně bavil a zvítězil. Tak by se dalo shrnout počínání Nicka Kyrgiose na turnaji kategorie ATP 500 ve Washingtonu, kde ve finále přehrál Daniila Medveděva ve dvou tiebreacích a získal svůj šestý titul.

Australský rebel nabídl ve Washingtonu představení, na které on sám ani fanoušci jen tak nezapomenou.

Před svými zápasy hrál s dětmi ping pong. V zápasech vykouzlil mnoho povedených tweenerů. Jednou si dokonce zahrál na Johna Travoltu, když napodobil jeho slavné gesto z filmu Pulp Fiction. Před mečboly se radil s fanoušky, kam má servírovat. A už jako šampion při proslovu využil poznámek v mobilu.

„Byl to jeden z mých nejlepších týdnů. Tento turnaj budu jistě hrát po zbytek svého života,“ zhodnotil Kyrgios, na kterého kromě Medveděva nenašli recept ani Kwiatkowski, Simon, Nišioka, Gombos a Tsitsipas.

Australan svou washingtonskou show navázal na letošní Acapulco, kde také ve velkém stylu uzmul titul z „pětistovkového“ turnaje. Právě díky dvěma letošním trofejím, které mu zajistily rovných 1000 z jeho 1475 bodů, nyní v žebříčku okupuje 27. místo.

Další misí Kyrgiose je Masters v Montréalu, kde ho v prvním kole čeká Kyle Edmund. V následující rundě by někdejší wimbledonský čtvrtfinalista narazil znovu na Medveděva.