Zdravotní trable se vrátily. Anderson musí vynechat i montrealský Masters

- Jan Vojkůvka

Třiatřicetiletý Kevin Anderson se po životní sezoně v té letošní pořádně trápí. Ne, že by se mu nedařilo herně, především se na kurty dostává jen velmi málo. Poté, co vynechal kompletní antukovou sezonu, je narušena i jeho příprava na US Open. Kvůli zranění musí vynechat Masters v Montrealu.

Jihoafrická hvězda a bývalá světová pětka hrála na Rogers Cupu devětkrát v řadě, letos ovšem musí tento prestižní turnaj vynechat. Na vině je zranění kolene, jež Andersona na kurty nepustí. To pro něho znamená také velkou bodovou ztrátu, jelikož z minulého ročníku měl obhajovat semifinále.

Aktuálně 11. hráč žebříčku, který loni vystoupal dokonce na páté místo světa, už figuroval v losu hlavní soutěže, ale do utkání s Francouzem Lucasem Pouillem nenastoupí.

Andersona koleno trápí od Wimbledonu. Kvůli tomu vynechal i turnaj ve Washingtonu, který se hraje tento týden.

Jihoafrický tenista kvůli zdravotním problémům stihl v této sezoně odehrát jen pět turnajů. V nich získal titul v indickém Puné a postoupil do čtvrtfinále v Miami. Vynechal však únorové turnaje i březnové Indian Wells a ze hry byl také od dubna až do června, kdy začala travnatá sezona.