Problém s vízy vyřešen! Kuzněcovová odcestovala do zámoří s českou tenistkou

- Jan Havlovic

Světlana Kuzněcovová úspěšně vyřídila víza pro vstup na americkou půdu a mohla odletět na sérii turnajů do zámoří. Na palubě letadla byla s ruskou tenistkou také Karolína Plíšková. Kuzněcovová přišla kvůli problémům s vízy o možnost obhajovat titul ve Washingtonu. Nyní má jistotu, že odehraje kromě přípravných turnajů také grandslamové US Open.

Když politika zasahuje do sportu. Světlanu Kuzněcovovou čekala ve Washingtonu důležitá obhajoba loňského titulu, jenže Ruska se do hlavního města USA vůbec nedostala – kvůli nevyřízeným vízům.

Kuzněcovová přitom podala žádost již před půl rokem v Moskvě. „Nikdy jsem s tím neměla žádné problémy,“ nechápala bývalá světová dvojka.

Problém čtyřiatřicetileté tenistky začali intenzivně řešit ruští diplomaté, kteří nařkli protější stranu z omezování startu ruských sportovců na americké půdě.

Zmedializování případu pomohlo k jeho rychlejšímu vyřízení a ruská tenistka již ve středu oznámila na sociální síti, že povolení pro vstup do USA má již vyřízené. Informaci potvrdil i mluvčí americké ambasády v Moskvě. „Víza jsou připravená,“ stojí v prohlášení.

Světlana Kuzněcovová tak mohla ve středu odletět do zámoří. Na palubě letadla do Toronta seděla hned vedle Karolíny Plíškové, která cestovala do Kanady s trenérkou Conchitou Martinézovou.

Aktuálně 108. tenistku světa čeká v Torontu boj v kvalifikaci o místo v hlavní soutěži.