Pokud bych zůstala ve hře i během druhého týdne US Open, byla bych šťastná, hlásí Kvitová

- Jan Havlovic

Posedmé ve své kariéře postoupila Petra Kvitová do třetího kola US Open. Ve středečním zápase si aktuálně šestnáctá hráčka světového žebříčku poradila s Caglou Buyukakcayovou z Turecka ve dvou setech. Jaké byly dojmy české tenistky po vítězném zápase?

Česká tenistka si ve včerejším zápase s Turkyní Buyaukakcayovou zajistila postup mezi třicet dva nejlepších tenistek posledního grandslamu této sezony. Samotný duel se však nevyvíjel lehce, důležitá byla hlavně koncovka prvního setu, ktrerou zvládla lépe rodačka z Fulneku. „Jsem velmi ráda za to, jak jsem zvládla koncovku prvního setu. Soustředila jsem se na tiebreak, rázem jsem však prohrávala o dva body, což nebyla jednoduchá situace. Poté jsem si pomohla servisem a myslím, že jsem ve zbytku zkrácené hry předvedla velmi dobrý výkon," okomentovala Kvitová zřejmě rozhodující část zápasu na pozápasové konferenci.

Do zkrácené hry nevstoupila česká dvojka vůbec dobře, prohrávala rychle 0:2. Poté však Kvitová získala sedm bodů v řadě a dokázala získat důležitý první set na svou stranu. Tiebreak je vždy hrozně ošemetný, a tak jsem ráda, že jsem to zvládla. Ve druhém setu jsem věděla, že potřebuji zlepšit servis, zůstat v zápase a počkat, až se vyskytne nějaké šance soupeřku brejknout," řekla aktuálně šestnáctá hráčka světového žebříčku v rozhovoru pro Radiožurnál. 

Postupem do třetího kola US Open Petra potvrdila svou dobrou formu, sama česká tenistka si však nedává pro letošní grandslam v New Yorku žádný cíl a pokud by se udržela ve hře i při druhém hracím týdnu, byla by velmi šťastná. Vím, že letošní sezona není příliš dobrá, a tak od US Open nemám příliš velká očekávání. Hrála jsem dobře v Riu a v New Havenu, na což se mi podařilo navázat i zde. Každý zápas je však velmi těžký a když se dokáži udržet ve hře i v druhém týdnu US Open, budu velmi šťastná," uvedla na tiskové konferenci Kvitová, která se dokázala probojovat do třetího kola posedmé ve své kariéře.  

Na podnicích v USA a Kanadě rodačku z Fulneku vždy trápí zdravotní problémy, konkrétně asthma. To je, dle slov české tenistky, stejné i letos. Byla jsem nemocná i v New Havenu a uvítala jsem, když se zápas hrál pozdě večer, což mi pomáhalo, avšak i tak se mi špatně dýchalo. To je však USA, každý rok zde onemocním, a tak je to pro mě letos rutina," uvedla Kvitová s úsměvem. Na tiskové konferenci po výhře české tenistky padla rovněž otázka ohledně aktuální formy dvojnásobné grandslamové vítězky. Je to pro mě velmi těžké, neboť jsem osoba, která se vždy před zápasem strestuje kvůli tomu, jak budu hrát. Na začátku sezony se mi příliš nedařilo, avšak poté se ve mně zlomilo. Dle mého názoru jsem hrála dobře i v Montrealu, avšak za poslední tři týdne se má forma zlepšila a chytla jsem dobrý rytmus. Byl bych velmi ráda, kdybych jednoho dne mohla říct, že zítra budu hrát v zápase dobře, ale to se zřejmě nestane," okomentovala svou formu v posledních týdnech nasazená čtrnáctka turnaje, kterou v dalším kole čeká Ukrajinka Svitolinová.