Cori Gauffová znovu na scéně! Hvězda Wimbledonu vítězí i ve Washingtonu

- Marek Bartošík

Příběh jako z pohádky napsala ve Wimbledonu teprve patnáctiletá Cori Gauffová. Z kvalifikace se probojovala až do osmifinále, kde ji zastavila pozdější šampionka Simona Halepová. Talentovaná Američanka je po pauze zpět, ve Washingtonu už má za sebou úspěšnou kvalifikaci.

Teprve patnáctiletá Cori Gauffová se postarala o jednu z největších senzací letošního Wimbledonu, když dokráčela z kvalifikace až do osmifinále. Američanka si připsala mimo jiné skalpy Venus Williamsové a Magdalény Rybárikové.

Tento týden se Gauffová vrací do turnajového kolotoče na podniku kategorie WTA International ve Washingtonu. Aktuálně 146. tenistka žebříčku musela do kvalifikace a kdekdo se ptal, jestli tlak po veleúspěšném Wimbledonu zvládne.

Odpověď patnáctileté Američanky byla jednoznačná. V úvodním střetnutí porazila hráčku čtvrté světové stovky Maegan Manasseovou 6:4 a 6:2. Ve finále kvalifikace Gauffová ztratila pouhé tři hry proti Hiroko Kuwataové, jíž patří 294. místo v žebříčku.

Díky úspěšné kvalifikaci si Gauffová připíše do žebříčku 18 bodů, na kontě jich bude mít nejméně 446. Pokud by se jí ve Washingtonu výrazněji dařilo, mohla by proniknout do elitní stovky.

Los hlavní soutěže byl k patnáctileté Američance poměrně přívětivý – v úterý narazí na Zarinu Dijasovou (84.), někdejší světovou jednatřicítku. V potenciálním čtvrtfinále může kometa Wimbledonu sehrát atraktivní derby s někdejší vítězkou US Open Sloane Stephensovou.