Sláva v italském Palermu. Voráčová po dvou letech dokráčela až k vrcholu

- Jan Vojkůvka

Dlouhé dva roky trvalo, než se Renata Voráčová mohla začít radovat z titulu na okruhu WTA. V italském Palermu se svou švédskou parťačkou Cornelií Listerovou čekání ukončila. Ve finále česko-švédský pár zdolal gruzínsko-nizozemskou dvojici Jekaterine Gorgodzeovou a Arantxu Rusovou 7:6(2), 6:2.

Voráčová svým triumfem navázala na dva roky starý titul z Washingtonu, kde hrála s Japonkou Aojamaovou. Listerová se na okruhu WTA prosadila vůbec poprvé v kariéře a dál vylepšuje svou životní sezonu, kterou spojila s českou deblistkou. Obě se spolu radovaly letos už z titulu na okruhu ITF.

Samotné finále musely Voráčová s Listerovou v prvním setu otáčet. Po ztrátě podání v páté hře ovšem předvedly okamžitý rebrejk a dotáhly sadu až do tiebreaku, ve kterém žádné komplikace nepřipustily. Ve druhé sadě prorazily soupeřkám servis hned třikrát a cestu za celkovým prvenstvím si už nenechaly znepříjemnit.

Pětatřicetiletá Renata Voráčová získala na okruhu WTA již svůj jedenáctý titul, k tomu má dvě trofeje z WTA 125K Series a také 56 titulů z okruhu ITF.

Ve světovém žebříčku si polepší na 67. místo, v rámci WTA Race, tedy sezónního rankingu, se s Listerovou posunou na 13. příčku a mírně přiživily šance na možný senzační postup na Turnaj mistryň do Šen-čenu.