WTA

Vondroušová stále není fit. Zranění vyžaduje šetrný postup, vysvětluje doktor

- Radek Štohl

Návrat Markéty Vondroušové se o něco odkládá. Česká tenistka měla startovat na prestižním turnaji v Torontu, na místo toho se však na kurty nejdříve dostane v Cincinnati. Nebude-li vše stoprocentní, může Vondroušová do tenisového kolotoče znovu naskočit až na US Open.

Vondroušovou začalo trápit zdraví ještě před startem Wimbledonu. Dva dny před zápasem prvního kola dvouhry ucítila píchnutí v ruce, což mimo jiné mělo za následek brzký konec na turnaji, proti Madison Brengleové vypadla po sadách dvakrát 4:6.

Po neúspěchu ve dvouhře se Češka odhlásila ze čtyřhry. Po více jak měsíčním klidu se měla představit v Torontu, kde však na začátku srpna startovat nebude. Z kanadského turnaje se odhlásila více jak týden před jeho začátkem.

 „V důsledku dalších vyšetření a konzultací se ukázalo, že rehabilitace bude delší, než se na předpokládalo. Toto zranění vyžaduje šetrný postup a čas. Prioritou je úplné vyléčení a kvalitní příprava. To za současných okolností nebylo možné, a proto jsme se dohodli na odhlášení z turnaje v Torontu," vysvětluje MUDr. Vlastimil Voráček.

Aktuálně se tak česká tenistka na místo přípravy na turnaj nachází čtyři dny u moře v Řecku, což jí naordinoval fyzioterapeut Martin Janoušek. Zda se Markéta Vondroušová vrátí na turnaji v Cincinnati, nebo až na US Open, bude známo po příletu z Řecka.

Kromě Vondroušové si fanoušci musí počkat také na Karolínu Muchovou. Čtvrtfinalistka dvouhry letošního Wimbledonu si po náročném turnaji dopřává delší odpočinek, do akce by se opět měla dostat na podniku v Bronxu.