Advantage Cars Prague Open: Allertová v semifinále přehrála Zaryckou. Češky titul ze čtyřhry nezískaly

- Radek Štohl

Sobotní program na turnaji Advantage Cars Prague Open je minulostí. Do finále ženské dvouhry se probojovala Denisa Allertová, která porazila Anastasii Zaryckou 6:4, 6:1. V zápase o titul čtyřhry se nedařilo českým tenistkám Lucii Hradecké a Johaně Markové, které nestačily na třetí nasazený pár Dascaluová, Serbanová dvakrát 4:6.

Pražské finále si zahrají Tseng a Vilella
Challengerový turnaj Advantage Cars Prague Open poznal také finalisty mužské dvouhry. Semifinálové duely úspěšné zvládli Chun-hsin Tseng (428.), který v prvním zápase přehrál Frederico Ferreiru Silvu (298.) 6:1, 6:4, a Martinez Mario Vilella (266.), Španěl v derby krajanů neztratil sadu proti Carlosu Tabernerovi (335.), kterého porazil 7:5, 6:2.

Čtyřhru v Praze ovládli Behar s Escobarem
Turnaj Advantage Cars Prague Open zná první vítěze. Po finále čtyřhry se z titulu raduje dvojice Behar, Escobar, která otočila zápas proti páru Golubjov, Nedovjesov 6:7(4), 7:5, 10:8. Třetí nasazení přitom v závěrečném super tiebreaku prohrávali 4:7, od daného stavu ztratili pouhý míček, přičemž třikrát uspěli na returnu.

Semifinále dvouhry mužů
Chun-hsin Tseng (TPE, 428.) – Frederico Ferreira Silva (POR, 298.) 6:1, 6:4
Martinez Mario Vilella (ESP, 266.) – Carlos Taberner (ESP, 335.) 7:5, 6:2

Finále čtyřhry mužů
Behar (URU), Escobar (COL) – Golubjov, Nedovjesov (oba KAZ) 6:7(4), 7:5, 10:8

Allertová v semifinále přehrála Zaryckou
Denisa Allertová (326.) si potřetí v sezóně zahraje finále dvouhry, ve kterém se pokusí o první letošní titul. Allertová na podniku Advantage Cars Prague Open neztratila ani sadu proti Anastasii Zarycké (231.), kterou porazila 6:4, 6:1. Allertová ve třetí hře úspěšně odvrátila tři brejkboly osmé nasazené, za stavu 3:2 se dočkala prvního brejku. Následně ho ztratila, v desátém gemu ale podruhé uspěla na podání. Ve druhé sadě Allertová přidala dva brejky, po kterých se stala druhou finalistkou dvouhry.

Korpatschová je v Praze první finalistkou
Tamara Korpatschová (125.) se jako první podívala do finále ženské dvouhry Advantage Cars Prague Open. Třetí nasazená v utkání proti pětce turnaje Richel Hogenkampové (165.) získala první sadu 6:2, do následující sady již soupeřka nenastoupila. Korpatschová tak semifinále zvládla za necelou půlhodinu.

Hradecká s Markovou titul nezískaly
Lucie Hradecká s Johanou Markovou při svém prvním společném působení ve čtyřhře trofej nevybojovaly. Český pár na domácím turnaji Advantage Cars Prague Open ve finále prohrál s třetí nasazenou dvojicí Dascaluová, Serbanová dvakrát 4:6. Hradecké s Markovou se nevydařil vstup do utkání, úvodní čtyři gemy přenechaly soupeřkám. Ačkoliv se jim podařilo stáhnout na 4:5, na zisk první sady to nestačilo. Ve druhém dějství se Češky dostaly k vedení 4:1, následně ale dvakrát ztratily servis a prohrály pět gemů v řadě.

Semifinále dvouhry žen
Richel Hogenkampová (NED, 165.) – Tamara Korpatschová (GER, 125.) 2:6, skreč Hogenkampová 
DENISA ALLERTOVÁ (326.) – ANASTASIA ZARYCKÁ (231.) 6:4, 6:1

Finále čtyřhry žen
HRADECKÁ, MARKOVÁ – Dascaluová (ROU), Serbanová (CYP) 4:6, 4:6

Advantage Cars Prague Open den po dni:

26.7.
Advantage Cars Prague Open: České derby pro Zaryckou, postupuje i Allertová! Obhájce titulu Rosol končí

25.7. 
Advantage Cars Prague Open: Obhájce titulu Rosol je ve čtvrtfinále! Postupují také tři Češky 

24.7.
Advantage Cars Prague Open: Šátral nevyužil setboly i náskok, dál jde pět Češek 

23.7.
Advantage Cars Prague Open: Obhájce titulu začal vítězně! Dál jdou také Šafránek a Šátral

22.7.
Advantage Cars Prague Open: Pavlásek s Šafránkem postupují. Lehečka naopak končí, prohrál i Staněk