Konec ve zlém! Mluvíš jen o golfu, řekl Zverev. Sám máš problémy, opáčil Lendl

- Jan Havlovic

Ivan Lendl již nebude trenérem Alexandera Zvereva. Československá tenisová legenda tak reaguje na nedávnou kritiku, kterou slyšel právě z úst vlastního svěřence. „Saša má problémy mimo kurt, které se neslučují s mou filozofii,“ cituje Lendla novinář Craig Gabriel.

Poslední kapkou byla pro Ivana Lendla nedávná kritika z úst vlastního svěřence. „Jdeme na trénink. Trvá přes dvě hodiny. Z toho půl hodiny jen stojí otočený zády a vykládá mi vše ohledně golfu,“ stěžoval si v médiích Zverev, kterému vadilo i to, že si Lendl pořídil psa.

„Během následujících dní bude vše jasnější,“ říkala bývalá světová trojka na tiskové konferenci na začátku týdne. Cesty Alexandera Zvereva a Ivana Lendla se skutečně rozcházejí. Definitivní rozhodnutí padlo ještě v průběhu turnaje v Hamburku, kde Zverev postoupil do čtvrtfinále a je stále ve hře o druhý letošní titul.

Vyjádření Lendla k dané situaci přinesl novinář Gabriel Craig. „Vkládal jsem do Saši velké naděje, protože je stále ještě poměrně mladý. Myslím, že jednoho dne se může stát skvělým hráčem, ale aktuálně má nějaké problémy mimo kurt, které se neslučují a nejsou v souladu s mou filozifií,“ říká Lendl.

Československá tenisová legenda vedla Zvereva od loňského srpna. Dvaadvacetiletý německý tenista ovládl v listopadu pod vedením Lendla prestižní Turnaj mistrů.