Hrůzné trápení Dimitrova nekončí. Bývalou trojku šokoval hráč z páté stovky

- Jan Vojkůvka

Zdálo se, že senzační porážka s Corentinem Moutetem v prvním kole Wimbledonu je pomyslné dno, ze kterého se už Grigor Dimitrov musí odrazit. Jenže realita si pro bulharského tenistu připravila další šok. Tentokrát na turnaji v Atlantě padl vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 s Kevinem Kingem, až 405. hráčem světa.

Když Bulhar Dimitrov angažoval v květnu Radka Štěpánka do svého trenérského týmu, pevně věřil, že konečně prolomí svou smůlu a začne se opět vracet na přední příčky žebříčku.

Na Roland Garros sice postoupil do třetího kola a vyřadil Marina Čiliče, ale to bylo vše, co uhrál. Čtvrtou porážku v řadě schytal v noci na středu v americké Atlantě, kde byl nad jeho síly Kevin King, jenž zvítězil 7:5, 6:4.

Dimitrov, jenž startoval v Atlantě díky divoké kartě, dokázal proti domácímu kvalifikantovi v prvním setu vést 5:3. Pak ovšem prohrál čtyři hry v řadě a slušně rozehrané dějství nedotáhl. Ve druhé sadě se rychle ujal vedení 3:0 s výhodou dvou brejků, ale opět selhal.

Prohrál pět gemů v řadě včetně tří servisů a rázem čelil vyřazení. V deváté hře sice snížil na 4:5, ale udržet klíčové podání nedokázal a po tahanici v desáté hře prohrál 4:6.

Kudy z krize ven? To nejspíš netuší ani aktuálně 53. hráč světa, jenž byl proti Kingovi superfavoritem. Ale jako už poněkolikáté v této sezoně svou pozici neuhájil. Do konce roku už příliš bodů neobhajuje, ale se současnou formou se i to málo zdá být až příliš...