WTA

To je škody! Plíšková promrhala proti turnajové dvojce mečbol a v Jurmale po boji končí

- Jan Havlovic

Kristýna Plíšková byla velmi blízko cennému skalpu Francouzky Caroline Garciaové! Česká tenistka si v rámci prvního kola turnaje v lotyšské Jurmale vypracovala v tříhodinové bitvě dokonce mečbol, ten zůstal bohužel nevyužitý. Plíšková, která sama čtyři mečboly odvrátila, prohrála po dramatickém průběhu po setech 3:6, 7:6(6), 6:7(6) a s turnajem se loučí v prvním kole.

Kristýna Plíšková prohrála s Caroline Garciaovou dosavadní dva vzájemné duely, ve kterých navíc nezískala ani set. Před česko-francouzským soubojem v lotyšské Jurmale se tak věřilo spíše Garciaové, která chtěla napravit dojem z brzkého konce z turnaje v Lausanne, kde dohrála již v osmifinále.

Francouzská favoritka si připsala na centrálním dvorci rychlý brejk a za půl hodiny získala první sadu poměrem 6:3. Plíšková však nechtěla dát kůži lacino a s aktuálně 22. hráčkou světě držela ve druhé sadě zdatně krok.

Rozhodovalo se až v tiebreaku, ve kterém si Garciaová vypracovala mečbol. Česká tenistka však výborně zaservírovala a drama pokračovalo. Plíšková zvládla rozhodující chvilky lépe a po proměněném setbolu se šlo do rozhodující sady.

V té tahala za kratší konec Plíšková, která musela při vlastním podání odvracet hned tři brejkboly. Za stavu 4:5 čelila dokonce mečbolům, a to hned třem! Sedmadvacetiletá Češka kritické momenty zvládla a dotáhla utkání až do závěrečného tiebreaku.

Obě tenistky se dostaly na stav 5:5. Na podání šla Plíšková, která si pomohla tradiční zbraní a vybojovala premiérový mečbol v zápase. Garciaové však následující tři výměny vyšly lépe, vývoj otočila a dokráčela si pro postup.

Kristýna Plíšková sice potvrdila zlepšenou formu, ale s turnajem v Jurmale se loučí již v prvním kole.