Krutý los. Simon měl odpověď na vše, hlesl Štěpánek

- David Soumar

Radek Štěpánek na US Open bojoval… Probil se kvalifikací a vyčkával, s kým se utká v hlavní soutěži. Los však nebyl k českému tenistovi nebyl zrovna přívětivý. Francouz Simon byl v zápase lepší a bojovník z České republiky se s US Open musel rozloučit v prvním kole. „Smekám před jeho výkonem,“ říkal po zápase.

Čtnáctkrát v řadě bojoval Radek Štěpánek na US Open. Letošní cestu musel načít v kvalifikaci. Tři kola zvládl s velkou bravurou…  

Jenže los v hlavní soutěži byl velmi krutý. Hned na úvod si na něj brousil zuby Gilles Simon z Francie. Nasazený hráč předvedl takřka bezchybný výkon a po výhře ve třech skvěle pomstil krajana Michona, jehož Štěpánek vyřadil ve finále kvalifikace. Pro českého bojovníka byla porážka 3:6, 1:6 a 4:6 hodně hořká. „Štve mě to určitě,“ říkal Radiožurnálu.

Hledání příčiny porážky pro něj bylo vcelku snadné. „Ať jsem hrál cokoliv, na vše přišel s dobrou odpovědí. Když jsem ho nechal tvořit, nekazil. Když jsem do něj chodil, měnil rytmus, zkoušel hrát čopy… Po servis – volej neuvěřitelně prohazoval,“ pokračoval ćeský tenista.  

Duel netrval ani dvě hodiny. I většinu statistik ovládl Francouz. „Smekám před jeho výkonem,“ uzavřel Štěpánek.