Denní menu, 21.7.2019: Bouzková triumfovala v Kazachstánu! Titul slaví také Plíšková

- Jan Havlovic

Nedělní tenisový program bude ve znamení finálových singlových duelů. Jako první šla do akce Marie Bouzková, které se podařilo triumfovat na turnaji v Nur-Sultanu. Mladá Češka získala po deblovém titulu i ten singlový a poprvé v kariéře se v žebříčku dostane do elitní stovky! Finále zvládla také Jesika Malečková, která triumfovala v Olomouci. V Gruzii uspěl ve finále také David Poljak. Kristýna Plíšková získala čtvrtý deblový titul z okruhu WTA, když triumfovala v rumunské Bukurešti po boku Slovenky Kužmové.

NA ROZJEZD

10:05

MALEČKOVÁ OVLÁDLA ITS CUP V OLOMOUCI: Ženská pětadvacítka v Olomouci měla na programu poslední hrací den, který nabídl finálový duel dvouhry. Z vítězství se raduje domácí tenistka Jesika Malečková, která si ve finálovém klání poradila s Ipek Soyluovou z Turecka po setech 6:3, 6:4. Malečková si připsala celkově osmý singlový turnajový vavřín v kariéře.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

07:00

BOUZKOVÁ SLAVÍ V KAZACHSTÁNU NEJCENNĚJŠÍ TITUL V KARIÉŘE: Marie Bouzková získala titul na osmdesátce v kazašském Nur-Sultanu! Jednadvacetiletá tenistka si v nedělním finálovém klání poradila se Srbkou Natalijí Kostičovou, kterou porazila za 81 minut po setech dvakrát 6:3. Nasazená jednička potvrdila roli favoritky a získala celkově dvanáctý titul z okruhu ITF, vůbec poprvé triumfovala na turnaji s dotací 80 tisíc dolarů! Bouzková vyhrála v Nur-Sultanu také čtyřhru po boku Němky Heisenové. Mladá Češka se v novém vydání singlového žebříčku WTA posune premiérové do elitní stovky, konkrétně na 92. místo.  Marie Bouzková (104.) x Natalija Kostičová (SRB, 250.) 6:3, 6:3

 

A KDO NEMÁ DOST...

14:30

POLJAK TRIUMFOVAL V GRUZII: David Poljak se na turnaji v gruzínském Telavi probojoval poprvé v sezoně do finále a premiérovou letošní účast ve finále přetavil v titul! Český tenista naplnil v nedělním finálovém duelu papírové předpoklady, když si za 80 minut poradil s Uzbekem Jurabekem Karimovem po setech 6:4, 6:1. Pro třiadvacetiletého českého hráče je to v pořadí třetí singlový turnajový vařín v kariéře. Poljak si z Telavi odveze kromě singlového titulu také ten čtyřhry, ve které v sobotu triumfoval po boku Turka Terciho. – David Poljak (566.) x Jurabek Karimov (UZB, -) 6:4, 6:1

Češi v akci

Kristýna Plíšková získala v Bukurešti deblový titul
Kristýna Plíšková společně se Slovenkou Viktorií Kužmovou slaví na turnaji v Bukurešti deblový titul! Česko-slovenský pár zvítězil v nedělním souboji nad rumunskou dvojicí Cristianová, Ruseová za 101 minut po setech 6:4 a 7:6(3). Pro Kristýnu Plíškovou je to na okruhu WTA již čtvrtý deblový titul, to pro Slovenku Kužmovou teprve druhý.

ATP/WTA

BRD Bucharest Open (ženy, ROU, 250 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Cristianová, Ruseová (obě ROU) – Kužmová (SVK), KR.PLÍŠKOVÁ [4] 4:6, 6:7(3)

ITF World Tennis Tour

President's Cup, Nur-Sultan (KAZ, 80 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (104.) [1] – Natalija Kostičová (SRB, 250.) [7] 6:3, 6:3

ITS Cup, Olomouc (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (395.) – Ipek Soyluová (TUR, 304.) [4] 6:3, 6:4

Telavi Open 2019 (muži, GRU, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
DAVID POLJAK (566.) [1] – Jurabek Karimov (UZB, -) 6:4, 6:1