ATP

Zverev zuří: Ostře zkritizoval Lendla, vadí mu malý pes

- Radek Štohl

Měl by atakovat nejvyšší příčky. Namísto toho stagnuje. Alexander Zverev nezažívá povedenou sezónu, pod níž je podepsaný také jeho trenér Ivan Lendl. Právě do bývalého kouče Andy Murrayho se Zverev opřel s tím, že upřednostňuje jiné zájmy, mezi které se řadí také golf.

Na začátku sezóny to s Alexanderem Zverevem vypadalo nadějně. Na Australian Open sice vypadl "již" v osmifinále, po úspěšném dvojzápase v Davis Cupu však došel do finále Acapulca, kde prohrál s Nickem Kyrgiosem. Od mexického podniku to však s vítězem loňského Turnaje mistrů ve dvouhře jde spíše z kopce.

Hned pětkrát prohrál úvodní zápas na tunaji, naposledy nestačil v prvním kole Wimbledonu na Jiřího Veselého. Jen dvakrát uhrál semifinále, kromě Acapulca se probil k titulu v Ženevě. Jinak to v podání pátého hráče světa byla bída.

V kuloárech se mluvilo o potížích po rozchodu s přítelkyní, neshodách v managementu nebo zdravotních patáliích otce. K tomu se ve druhé polovině července přidal další problém. Na svět vyšlo, že chybí harmonie s trenérem Ivanem Lendlem.

„Jdeme na trénink. Trvá přes dvě hodiny. Z toho půl hodiny jen stojí otočený zády a vykládá mi vše ohledně golfu," nechal se slyšet dvaadvacetiletý tenista. Není to však jen golf, který má Lendla rozptylovat od trénování. Dle slov Zvereva je to také nedávno pořízený pejsek.

„Věřím, že tento problém již v budoucnosti nebude problémem. Během následujících dní bude vše jasnější. Tak, abych se mohl znovu čistě koncentrovat jen na tenis," prohlásil bývalý třetí hráč světa na tiskové konferenci v Hamburku.

V rodném městě se Alexander Zverev může pokoušet o malý letošní restart. Vůbec poprvé od roku 2016 se zúčastní tamního turnaje kategorie 500, přičemž v Hamburku před pěti lety došel do semifinále.