Advantage Cars Prague Open 2019 by Moneta Money Bank: Hlavní soutěž ozdobí zkušené Češky i naděje

- Radek Štohl

Již v pondělí se rozjede Advantage Cars Prague Open. Společný turnaj mužů a žen se odehraje na pražské Štvanici a již nyní je jisté, že se v hlavních soutěžích představí hned několik Čechů, včetně nasazené jedničky Barbory Krejčíkové nebo držitele loňského titulu Lukáše Rosola.

Kromě Barbory Krejčíkové se diváci můžou těšit na její krajanky. Konkrétně se jedná o Terezu Martincovou, Terezu Smitkovou, Anastasii Zaryckou nebo Lucii Hradeckou.

Svoji šanci by měla dostat také Denisa Allertová, zásluhou divokých karet se mezi nejlepšími můžou představit talentované naděje Denisa Hindová a Darja Viďmanová.

O účast v hlavní soutěži se tenistky utkají v kvalifikaci. Na české straně to má být Jesika Malečková, Monika Kilnarová či Magdaléna Pantůčková.

Mezi muži nebude chybět Rosol
V mužské části pavouka se za nejvýraznější českou postavu považuje Lukáš Rosol. Třiatřicetiletý hráč loni zdejší turnaj vyhrál, ačkoliv od čtvrtfinále musel všechny své zápasy otáčet. Ve finále poté přehrál Oleksandra Nedověsova.

Rosola doplní elitní Češi, a to včetně Adama Pavláska, Václava Šafránka a Jana Šátrala, některé divoké karty by měly být udelěny domácím mladíkům.

Hlavní soutěž mužů začíná následující pondělí, ženy se do bojů dostanou o den později. Na celý turnaj je vstupné zdarma.