Ženy válely. Závěr jsem si zkomplikovala, říkala Šafářová. Plíšková nervózní nebyla

- David Soumar

Čtyři zápasy a čtyři výhry. České tenistky druhý hrací den US Open zvládly na výbornou. Kromě Kateřiny Siniakové a Denisy Allertové, které si připsaly velmi cenné skalpy, se v noci radovaly i Karolína Plíšková s Lucií Šafářovou. Jak své zápasy hodnotily?

Popasovat se s rolí favoritky nikdy není lehké, na hráče je v prvních kolech vyvíjen velký tlak. Karolína Plíšková se s ním však vyrovnala a dle vlastních slov ani moc nervózní nebyla. „Docela jsem spokojená, nebyla jsem ani nervózní. Byl to takový v klidu zápas,“ shrnula svůj výkon Radiožurnálu. 

Česká jednička bojovala s Američankou Keninovou. Plíškové se vyvedl vstup do zápasu, když rychle vedla 2:0. Nezaskočil ji ani náhlý rebrejk houževnaté soupeřky. První sadu si naše bojovnice uzmula v poměru 6:4. 

Svého náskoku a nabytého sebevědomí se už pohledná tenistka nezvdala. Do vítězného konce dotáhla díky jedinému brejku i druhou sadu – po zásluze tak oslavila postup do druhého kola. Plíšková musela v zápase čelit dvěma brejkbolům, oba však úspěšně odvrátila.   

„Spokojená jsem – docela i se hrou. Hrála jsem to, co jsem potřebovala. Bylo tam pár lepších gemů, pak nějaké horší,“ pokračovala Plíšková. Za méně vydařený moment by se dal považovat servis vysoké hráčky, který jí nešel jako v předchozích zápase. To ovšem nic nemění na faktu, že už vyhlíží druhé kolo, ve kterém bude bojovat s Montserrat Gonzálezová z Paraguaye. 

Podobně suverénně si vedla i Lucie Šafářová. Australanku Darju Gavrilovovou přehrála dvakrát 6:4 a po problémech s bakteriálními infekcemi se vrací v plné sílé. „Hrála jsem přesně to, co jsem měla – tedy až do stavu set a 5:2. Pak jsem si to trochu zkomplikovala, když jsem zkazila lehké míče. Neproměnila jsem dva mečboly a dostalo se mi to do hlavy,“ hodnotila s úsměvem Šafářová svůj výkon pro Radiožurnál.  

Závěr tedy dle Šafářové nebyl snadný. Ta na svém servisu proměnila až čtvrtý mečbol. Taková v závěru vydřená výhra ji však může dodat jen víc sebevědomí do dalších zápasů. „Musela jsem to do té cílové pásky trochu dotlačit. Jsme moc ráda, že mám singlové vítězství. Bylo to pro mě teď těžší období,“ dala vzpomenout problémům, kvůli kterým musela vzdát singla po pěti kruhy.