WTA

TOP tenistky a emoji! Jak jsou na tom Češky?

- Radek Štohl

Tři dny po skončení letošního Wimbledonu se slaví světový den emoji. Tedy den všech různých znaků v textu, pod čímž si nejčastěji představíme různorodé smajlíky. Právě pro tento den se na oficiálním twitterovém účtu WTA objevily nejlepší tenistky světa, které prozradily, jaké emoji nejčastěji používají. Nechyběla u toho ani Karolína Plíšková nebo Petra Kvitová.

Většina elitních hráček v současné době regeneruje po Wimbledonu. A dost možná také u psaní různých zpáv na chytrých moderních zařízených, ve kterých používaji emoji. Jak se však každá z nich prezentuje jiným stylem na kurtu, tak rovněž využívá odlišné znaky při komunikaci. Včetně Petry Kvitové, u které vyhrála "opička".

„Je to tahle se zakrytýma očima," ukázala dvojnásoná vítězka Wimbledonu. Kromě Kvitové dostala příležitost také Karolína Plíšková, u té však zůstalo pouze u neverbální komunikace, která propukla v hlasitý smích.

Nebyly to však jen české hráčky, jež odhalily nejčastěji emoji. Natáčení se mimo jiné zúčastnila nedávná vítězka wimbledonské dvouhry Simona Halepová. „Nejvíce používám smajlíka s obrácenými oči," neváhala bývalá světová jednička.

Na řadu přišly také další hráčky, mezi nimiž nechyběla Caroline Garciaová, Caroline Wozniacká nebo Sloane Stephensová, americká tenistka se ukázala se vskutku netradiční variantou. 

Nebo v dnešní době již tradiční?