Wimbledon: Zápas Strýcové odložen! Halepová královnou travnatého grandslamu

- Redakce

Sobotní program ve Wimbledonu patřil, jako už tradičně, první várce finálových zápasů. O svou premiérovou grandslamovou trofej si nakonec nestihla zahrát česká tenistka Barbora Strýcová. Spolu se svou parťačkou Su-wej Sie vyzvou kanadsko-čínský pár Dabrowskou se Su až v neděli. Simona Halepová ve finále dvouhry porazila po setech 6:2, 6:2 Serenu Williamsovou a poprvé v kariéře získala wimbledonský titul.

Barbora Strýcová se svého velkého dne v sobotu nedočkala. Kvůli dlouhému programu na centrálním dvorci bylo ve večerních hodinách rozhodnuto o přesunu utkání na neděli.

Spolu se Su-wej Sie, s níž zatím prochází turnajem bez ztráty setu a vyřadily několik silných párů, včetně Mertensové se Sabalenkovou a Babosové s Mladenovicovou, si tak na premiérové finále musí počkat. Poslední překážkou bude kanadsko-čínská dvojice Gabriela Dabrowská a Ji-fan Su.

Halepová skolila Serenu a slaví wimbledonský titul!
Simona Halepová se stala královnou letošní travnaté sezony! Rumunská tenistka dokázala ve finále Wimbledonu porazit Američanku Serenu Williamsovou ve dvou setech 6:2, 6:2 za pouhých 57 minut.

Halepová, jež je nejlepší antukářkou posledních let, prokázala své kvality i na trávě a ve finále se musela vypořádat jen s jedním brejkbolem. Sama naopak využila hned čtyři brejkboly.

Rumunce se podařilo hrající legendu ženského tenisu porazit teprve podruhé z celkem 11 vzájemných duelů. Skvělým výkonem na podání a odvážnou hrou na returnu navíc překazila Williamsové šanci vyrovnat absolutní rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových titulů.

Cabal s Farahem urvali titul po pěti hodinách
Takřka nekonečný deblový zápas spolu odehráli Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal s Robertem Farahem a Francouzi Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin. Finále mužské čtyřhry přineslo neskutečně dramatickou bitvu trvající bezmála pět hodin. Z vítězství se nakonec radovali kolumbijští druzí nasazení, kteří zvítězili 6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(5), 6:3.

Forejtek s Lehečkou prošli do finále juniorky
Jonáš Forejtek s Jiřím Lehečkou si zahrají o wimbledonský titul v juniorské čtyřhře. Česká dvojice porazila americkou dvojici s českými kořeny Martina Damma a Tobyho Alexe Kodata ve třech setech 6:2, 3:6, 6:3. První nasazení v rozhodujícím třetím setu vybojovali brejk už ve druhém gemu a zápas se jim podařilo doservírovat.

„Tím, že jsme oba Češi, si na kurtu skvěle rozumíme. Držíme se nastolené taktiky a funguje to výborně. Dnes nám to ve druhém setu trochu uteklo, ale ve třetím jsme to dohráli výborně. Dostat se do wimbledonského finále, i když je to ve čtyřhře, je úspěch,“ hodnotil Lehečka.

Česká dvojice zabojuje o wimbledonskou trofej proti kanadsko-americkému páru Liam Draxl, Govind Nanda. „Oba si umí dojít na síť. Draxl výborně servíruje. Nanda je spíš šikovnější, techničtější hráč. Myslím, že když budeme dobře servírovat a předvedeme standardní výkon, budeme mít velkou šanci,“ očekává Lehečka.

Centrální kurt
Serena Williamsová (USA) – Simona Halepová (ROU) 2:6, 2:6
Mahut, Roger-Vasselin (FRA) – Cabal, Farah (COL) 7:6(5), 6:7(5), 6:7(6), 7:6(5), 3:6
Sie (TPE), STRÝCOVÁ – Dabrowská (CAN), Su (CHN) odloženo

Junioři
Semifinále chlapecké čtyřhry
FOREJTEK, LEHEČKA – Damm, Kodat (USA) 6:2, 3:6, 6:3